Η Dixons Carphone αναπτύσσει καταστήματα μηδενικής επαφής

Η Dixons Carphone αναπτύσσει καταστήματα μηδενικής επαφής, καθώς και live streaming από τους εργαζομενούς της, για να μην χάσει συναλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η ζήτηση για παραδόσεις στο σπίτι έδωσε τη δυνατότητα στον λιανοπωλητή να ανακτήσει περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων που χάθηκαν στα καταστήματά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία ήταν κλειστά.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 166% στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, και κατά 16% στο εξωτερικό, καθώς οι αγοραστές αναζήτησαν υπολογιστές για να αντιμετωπίσουν την εργασία από το σπίτι, καθώς και εξοπλισμό παιχνιδιών και τηλεοράσεις για ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια του lockdown.

Παρά την σχετικά ισχυρή απόδοση των πωλήσεων, η εταιρεία, η οποία έκλεισε και τα 531 αυτόνομα καταστήματα της αλυσίδας της Carphone Warehouse τον περασμένο μήνα, ακύρωσε την διανομή μερίσματος και έχει εξασφαλίσει πρόσθετη διευκόλυνση ύψους 266 εκατομμυρίων £ καθώς βελτιώνει τα οικονομικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

Στις Σκανδιναβικές χώρες Δανία και Σουηδία, τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με πρότυπα κοινωνικής απόστασης παρέχοντας ένα επιτυχημένο σχέδιο για το πώς τα καταστήματα στη Αγγλία μπορούν να λειτουργήσουν ξανά με ασφάλεια.

Η προσωπική υπηρεσία αγορών ShopLive του ομίλου συνδέει τους πελάτες με βοηθούς καταστημάτων στο Currys PC World μέσω βίντεο.

Η υπηρεσία επιτρέπει ζωντανές επιδείξεις προϊόντων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πελάτες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.

Άλλες ιδέες που βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνουν drive thru σημείο παραλαβής, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα τους αμέσως χωρίς να εισέρχονται στα καταστήματα και σε καταστήματα χωρίς επαφή, όπου μόνο ένα μικρό μέρος ενός υπάρχοντος καταστήματος είναι ανοιχτό στο κοινό, ενώ το προσωπικό παρέχει προϊόντα και βοήθεια πίσω από οθόνες.