24 Απρ 2024
READING

Η Budweiser εγκαινιάζει livestream συναυλίες στο YouTube! 

4 MIN READ

Η Budweiser εγκαινιάζει livestream συναυλίες στο YouTube! 

Η Budweiser εγκαινιάζει livestream συναυλίες στο YouTube! 

Έναν ξεχωριστό, διαδραστικό, όσο και έντονα δημιουργικό τρόπο βρήκε η Budweiser ώστε να συνδεθεί άμεσα με τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Συγκεκριμένα, υπό την επωνυμία “Budweiser Rewind”, σχεδιάζει μια σειρά από ζωντανά συναυλιακά event με κορυφαίους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, στα οποία οι τελευταίοι -μεταξύ άλλων- μοιράζονται ανέκδοτες ιστορίες με το κοινό.

Η σειρά που ξεκίνησε χαράματα (ώρα Ελλάδος) Κυριακής στις 17 Μαϊου 2020, «φιλοξένησε» ως πρώτους καλεσμένους το γνωστό συγκρότημα Black Eyed Peas, οι οποίοι έπαιξαν live από το Λος Άντζελες, όπου και εδρεύουν. 

Τα στελέχη της Budweiser, η οποία και έχει πολυετείς δεσμούς υποστήριξης live μουσικών και εν γένει συναυλιακών γεγονότων, εκτίμησαν πως το δύσκολο περιβάλλον που διέρχεται ο πλανήτης ελέω της πανδημίας δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει την εταιρεία από την συνέχιση της παρουσίας της σε τομείς που την έχει συνηθίσει το κοινό.

Υπό αυτό το πρίσμα, προχώρησαν στον σχεδιασμό μιας μοναδικής δράσης, η οποία θα ενσωματώσει και αξιοποιήσει τις καλύτερες στιγμές του Budweiser Superfest, ενός καλλιτεχνικού φεστιβάλ το οποίο λάμβανε χώρα επί τρεις δεκαετίες (1980 έως και 2010) «παντρεύοντάς» και αναδεικνύοντάς τις με τις σύγχρονες εξελίξεις στην ζωντανή παρακολούθηση μουσικών event. 

Ανακατεύθυνση budget από την πλευρά των brands

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν πως η σειρά των live stream συναυλιακών event της Budweiser αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τα brands να κατευθύνουν την δαπάνη τους σε χορηγίες ζωντανών καλλιτεχνικών ή εν γένει ψυχαγωγικών events, που με την σειρά τους απολαμβάνει το κοινό ενόσω βρίσκονται αποκλεισμένοι στο σπίτι. 

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών έχουν ήδη προβεί στην ακύρωση ή την χρονική μετάθεση των καλοκαιρινών τους τουρνέ ανά την υφήλιο για το επόμενο έτος.

Αποτέλεσμα; Το κοινό να μην έχει που να κατευθυνθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τα φιλόμουσα αισθήματά του, καθώς αντιμετωπίζουν lockdown από τις τοπικές και ευρύτερα κυβερνητικές αρχές σε συναυλιακούς χώρους και clubs.

«Στοχεύοντας» στην νοσταλγία των καταναλωτών

Όπως σημείωσε η Monica Rustgi, Αντιπρόεδρος Marketing της Budweiser: «Μέσω του “Budweiser Rewind”, επιχειρούμε σκοπίμως να συνδεθούμε με τους… νευρώνες της νοσταλγίας των καταναλωτών, καθώς οι ίδιοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναζητούν να βιώσουν στιγμές ψυχαγωγίας μέσω οικείων εμπειριών». 

Σε αυτό τον στρατηγικό άξονα δείχνει να κινείται και το «αδελφό» brand Bud Light, το οποίο εκσυγχρόνισε τα διαφημιστικά σποτ της σειράς “Genius”, αξιοποιώντας μια ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά διαφημίσεων από τη δεκαετία του ’90, ανανεώνοντας το περιεχόμενό τους, προσθέτοντας την θεματική διάσταση του social distancing! 

Αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις έχουν υιοθετηθεί και υλοποιηθεί από μια σειρά κορυφαίες επιχειρήσεις, όπως λ.χ. η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα να φιλοξενεί σειρά από virtual συναυλίες, τις οποίες και κάνει stream από τα Facebook Live κανάλια που διαθέτει για τα επιμέρους brand της (Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Jeep, Fiat και Ram).

Η Pepsi από την πλευρά της χορήγησε την πολύωρη όσο και σπονδυλωτή συναυλία που διοργάνωσε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ενίσχυση των σκοπών του, η Verizon ξεκίνησε να κάνει ζωντανό streaming σόου προκειμένου να συμβάλει δραστικά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται σφοδρά εν μέσω της πανδημίας, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού ήχου Sennheiser πραγματοποιεί μια σειρά συναυλιών στο IGTV, την εξειδικευμένη πλατφόρμα του Instagram για livestreams και εν γένει βίντεο μεγάλης χρονικής διάρκειας. Κινήσεις, που βιώνουν σημαντικό βαθμό αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πωλήσεις μπύρας ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εντούτοις όμως η αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων, οδήγησε σε μείωση του τζίρου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται με την ζυθοποϊία.

Υπογραμμίζεται πως η μητρική εταιρεία της Budweiser και μεγαλύτερος ζυθοποιϊός σε παγκόσμιο επίπεδο, AB InBev, βίωσε ένα ζημιογόνο 1ο τρίμηνο, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως οι πωλήσεις της κατά το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους προβλέπονται εξόχως προβληματικές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.