19 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s στην Αμερική προετοιμάζονται να είναι πολύ διαφορετικά όταν ανοίξουν ξανά

3 MIN READ

Τα McDonald’s στην Αμερική προετοιμάζονται να είναι πολύ διαφορετικά όταν ανοίξουν ξανά

Τα McDonald’s στην Αμερική προετοιμάζονται να είναι πολύ διαφορετικά όταν ανοίξουν ξανά

Στην Αμερική όπου η πανδημία πήρε τεράστιες διαστάσεις και ειδικά στην Νέα Υόρκη περιμένουν να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων και πάλι ώστε να μπει η χώρα σε κανονικότητα.

Όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις και ειδικά η εστίαση όλοι περιμένουν να δουν εάν οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Μια από τις επιχειρήσεις που υποδέχεται εκατομμύρια πελάτες καθημερινά στα καταστηματά της είναι τα McDonald’s.

Αναμένετα ότι μόλις ανοίξουν τα καταστήματα τους στις ΗΠΑ, τίποτα δεν θα θυμίζει την εικόνα που είχαν συνηθίσει οι πελάτες πριν την πανδημία.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό οδηγό ο χώρος θα γεμίσει με αυτοκόλλητα, υποδεικνύοντας στον κόσμο σε ποια σημεία θα πρέπει να στέκεται, ώστε να βρίσκεται πάντα σε απόσταση δύο μέτρων από τον επόμενο και τον προηγούμενο πελάτη.

Η αλυσίδα δούλευε κατά τη διάρκεια του lockdown αποκλειστικά με drive-through αλλά καθώς ορισμένες πολιτείες χαλαρώνουν την καραντίνα, η εταιρεία σκέφτεται να ανοίξει τα εστιατόριά της και για όσους θέλουν να ξαναπάνε εκεί.

Στις 59 σελίδες του οδηγού αναφέρονται εκτενώς οι κανόνες υγιεινής και οι ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας για την υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως όχι μόνο οι πελάτες θα πρέπει να στέκονται σε αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους στην ουρά, αλλά και η κάθε ουρά θα πρέπει να πρέπει να απέχει δύο μέτρα από οποιοδήποτε τραπέζι στο εσωτερικό.

Τα τραπέζια θα πρέπει να καθαρίζονται κυριολεκτικά μετά από κάθε χρήση και τα μπάνια τουλάχιστον κάθε τριάντα λεπτά. Η εταιρεία, προτείνει μάλιστα στους διαχειριστές των εστιατορίων να κρατούν γραπτή καταγραφή όπου θα αναφέρονται όλοι οι καθαρισμοί.

Οι υπάλληλοι θα πρέπει να πλένουν τακτικότατα τα χέρια τους – τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Σε περίπτωση που ανοίξουν τις οθόνες αφής για αυτοματοποιημένη παραγγελία χωρίς υπάλληλο, οι οθόνες αυτές θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.

Στο εγχειρίδιο των οδηγιών αναφέρεται ακόμα πως οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα πρέπει να φροντίζουν ώστε όλοι οι πελάτες να μην πλησιάζουν για κανέναν λόγο σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.

Τα πατώματα θα γεμίσουν αυτοκόλλητα τόσο στις ουρές των ταμείων όσο και γύρω από τα τραπέζια. Οι παιδότοποι θα παραμείνουν για την ώρα κλειστοί ενώ προς το παρόν δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα σελφ σέρβις για αναψυκτικά, σε όσα καταστήματα υπήρχε αυτή η επιλογή πριν την πανδημία.

Όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα ή κάλυμμα προσώπου και όσοι χειρίζονται τροφές ή παραδίδουν δίσκους θα φορούν συνεχώς και γάντια. Οι πελάτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα μέσα στα καταστήματα, αλλά μάσκες θα είναι διαθέσιμες για αυτούς σε εμφανή σημεία.

Προστατευτικά πάνελ από πλεξιγκλάς έχουν ήδη τοποθετηθεί σε όλους τους σταθμούς drive-thru και στα ταμεία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.