19 Απρ 2024
READING

Η JCPenney κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας

2 MIN READ

Η JCPenney κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας

Η JCPenney κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας

Μία από τις αρχαιότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού και ένδυσης στις ΗΠΑ, η JCPenney, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η εταιρεία που μετράει 118 χρόνια ζωής πάλευε εδώ και μία δεκαετία να ξεπεράσει τις πιέσεις από τους νέους ανταγωνιστές του ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο. Η πανδημία και το lockdown της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Τα περίπου 860 καταστήματα του ομίλου, κατά την τελευταία οικονομική χρήση, αποτελούν το ένα τέταρτο των σημείων πώλησης που διατηρούσε το 2001, ενώ οι πωλήσεις ύψους 11 δισ. δολ. αποτελούν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων που κατέγραψε το 2001.

Όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τους περισσότερους πιστωτές της για το σχέδιο ανάκαμψης που θα της επιτρέψει να παραμείνει σε λειτουργία ως μία πιο υγιής οικονομικά επιχείρηση. Αυτό θα περιλαμβάνει όμως και το κλείσιμο ορισμένων από τα 860 καταστήματά της, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη ο ακριβής αριθμός.

Ο λιανοπωλητής έχει φορτίο χρέους σχεδόν 4 δισ. δολαρίων και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και πριν τον κορονοϊό, ενώ τον περασμένο μήνα η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για χρηματοδότηση χρεοκοπίας και πως ψάχνει για πακέτο δανείων ύψους 800 εκατ. δολ. έως 1 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στην πιθανή διαδικασία μιας πτώχευσης.

Κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσής της έχει συμφωνήσει να λάβει πρόσθετα δάνεια ύψους 450 εκατ. δολαρίων.
Σήμερα η JCPenney έχει περισσότερους από 90.000 υπαλλήλους και περισσότερα καταστήματα από άλλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής όπως οι Sears, Toys R Us και Sports Authority, που έχουν οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα τελευταία χρόνια.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.