Η νέα δέσμευση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των Starbucks

Τα Starbucks έχουν πάνω από 31.000 καταστήματα παγκοσμίως με 400.000 εργαζόμενους που εξυπηρετούν 100 εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα.

Μέχρι το 2030 τα Starbucks θα επιδιώξουν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 50%, να μειώσουν τα απόβλητα που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής από τα καταστήματα κατά 50% λόγω της ευρύτερης στροφής προς μια κυκλική οικονομία και θα συντηρήσουν ή θα αναπληρώσουν το 50% του νερού που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για παραγωγή καφέ.

Τα Starbucks έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό επιστημονική έρευνα για να αξιολογούν την πρόοδο όλων των έργων.

Τώρα, η εταιρεία έχει παρουσιάσει μια περιεκτική περιβαλλοντική στρατηγική η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Quantis και το World Wildlife Fund και θα χρησιμεύσει ως βάση για τη μέτρηση της μελλοντικής προόδου.

Τα Starbucks προσδιόρισαν βασικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επιφέρουν μεγάλες βελτιώσεις έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των επιλογών τροφίμων που βασίζονται σε φυτά.

Μετατόπιση από τη συσκευασία μιας χρήσης σε επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία, επένδυση σε καινοτόμες πρακτικές γεωργίας, διατήρησης και αναδάσωσης.

Αναζήτησή τρόπων για την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων (συμπεριλαμβανομένων των αποβλήτων τροφίμων) στα καταστήματα και την ανάπτυξη φιλικότερων προς το περιβάλλον λειτουργιών, από τα καταστήματα έως την αλυσίδα εφοδιασμού.

Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με πολλούς οργανισμούς και έχει επενδύσει σε τρόπους για να φέρει βιώσιμες πρακτικές σε κλίμακα, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Starbucks FoodShare, NextGen Cup Challenge, να γίνει ηγέτης στο L.E.E.D. (Leadership in Energy and Environmental Design).

Επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει σκοπό να εξαλείψει τα πλαστικά καλαμάκια μέχρι τα τέλη του 2020.

Έχει περάσει επίσης δύο δεκαετίες, σε συνεργασία με την Conservation International, για να επιτύχει το ορόσημο του 99% δίκαιης πληρωμής των καλλιεργητών καφέ.

Οι εργαζόμενοι στα Starbucks συμμετέχουν σε αυτή την αλλαγή με αυξανόμενο αριθμό.

Περισσότεροι από 18.000 εργαζόμενοι έχουν εγγραφεί σε ένα διαδικτυακό μάθημα “Greener Apron” σχετικά με την αειφορία και την περιβαλλοντική διαχείριση τα τελευταία δύο χρόνια και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται.