25 Απρ 2024
READING

Η Barilla θα χρησιμοποιεί 100% ιταλικό βιώσιμο σιτάρι

2 MIN READ

Η Barilla θα χρησιμοποιεί 100% ιταλικό βιώσιμο σιτάρι

Η Barilla θα χρησιμοποιεί 100% ιταλικό βιώσιμο σιτάρι

Η Barilla δεσμεύτηκε για τη χρήση 100% βιώσιμου σιταριού Ιταλίας, που προέρχεται από 13 διαφορετικές ιταλικές περιοχές, στα προϊόντα της.

Ο κατασκευαστής ζυμαρικών επέλεξε τέσσερις αποκλειστικές ποικιλίες σκληρού σιταριού, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (14% σιτάρι και 13% σιμιγδάλι), γλουτένη υψηλής ποιότητας, χρυσοκίτρινο χρώμα και χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η γεωμετρία των κύριων σχημάτων των ζυμαρικών έχει επανασχεδιαστεί, αυξάνοντας το πάχος και τη διάμετρο τους, με αποτέλεσμα «ακόμη πιο γεμάτα ζυμαρικά με αυθεντική γεύση σιταριού».

Οι αλλαγές ισχύουν για τις 10 βασικές μορφές προϊόντων της Barilla: Spaghetti N.5, Spaghetti Grossi N.7. και Spaghettoni N.8 (που έχουν αυξήσει τη διάμετρο τους) Penne N.73, Mezze Penne N.70, Tortiglioni N.83, Mezze Maniche N.84, Rigatori N.89 και Linguine N.13 (αυξημένο πάχος) και Fusilli N.98 (επανασχεδιασμένο σε σχήμα).

Ανανεώθηκε επίσης η συσκευασία, η οποία διατηρεί το εικονικό κόκκινο λογότυπο αλλά ενημερώνει το χρώμα των κουτιών σε έντονο μπλε, ένα χρώμα συνώνυμο με την Ιταλία.

Αντικατοπτρίζοντας την περιβαλλοντική ευθύνη του ομίλου, η συσκευασία είναι τώρα κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο υλικό που προέρχεται από δάση υπεύθυνα προστατευμένα σύμφωνα με πιστοποιημένα πρότυπα.

Κατά τη διάρκεια του 2020, η Barilla θα αυξήσει σημαντικά την αγορά ιταλικού σκληρού σιταριού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 8.000 αγροτών που είναι μέλη περισσότερων από 100 κοινοπραξιών και συνεταιρισμών.

Τα νέα ζυμαρικά Barilla θα παραχθούν σε τρία ξεχωριστά εργοστάσια, στο Marcianise, το Foggia και το Pedrignano, το μεγαλύτερο εργοστάσιο ζυμαρικών στον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.