23 Απρ 2024
READING

Levis | Τα μεγέθη δεν θα έχουν σημασία σε 10 χρόνια από τώρα

3 MIN READ

Levis | Τα μεγέθη δεν θα έχουν σημασία σε 10 χρόνια από τώρα

Levis | Τα μεγέθη δεν θα έχουν σημασία σε 10 χρόνια από τώρα

Ο CEO της Levi Strauss Chip Bergh έχει δημιουργήσει ένα κέντρο καινοτομίας για την εταιρεία από την ανάληψη της θέσης του το 2011.

Πιστεύει ότι μέσα σε μια δεκαετία το παραδοσιακό μοντέλο μεγέθους των ρούχων θα εξαφανιστεί καθώς οι σαρωτές σώματος και οι φωτογραφικές μηχανές θα επιτρέπουν στους αγοραστές να αγοράζουν ρούχα που τους ταιριάζουν ακριβώς.

Ένας φυσικός περιορισμός που χρειάζεται καινοτομία είναι το μέγεθος του σώματος και όταν αυτό αλλάξει θα δημιουργήσει μια νέα εντελώς διαφορετική αγορά στην μόδα.“Τα μεγέθη δεν θα έχουν σημασία σε 10 χρόνια από τώρα και ο καθένας θα μπορεί να κάνει τη δική του σάρωση σώματος σε μια φωτογραφική μηχανή.”

Όταν ο Bergh ανέλαβε την Levi Strauss το 2011, ένα από τα πράγματα που ανακάλυψε και ήταν έκπληξη ήταν η θέση του κέντρου καινοτομίας το οποίο βρισκόταν στην  Τουρκία.

“Είπα, είμαστε στη βόρεια άκρη της Silicon Valley. Πώς προσελκύουμε όλο το ταλέντο και την καινοτομία του Silicon Valley για να δουλέψουν με την Levi’s; όταν δεν πρόκειται να το κάνουν αν πρέπει να πάνε μέχρι την Τουρκία”.

Το 2013, η Levi Strauss άνοιξε το εργαστήριο Eureka Innovation Lab που βρίσκεται κοντά στα γραφεία του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Bergh θεωρεί την καινοτομία ως μία από τις τρεις μεγάλες επιχειρηματικές αλλαγές που επέφερε στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε απευθείας πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και απόκτησης εταιρικών καταστημάτων, καθώς και μιας νέας εστίασης στα γυναικεία ρούχα.

Το εργαστήριο Eureka Innovation Lab ήταν υπεύθυνο για την τεχνολογία Water Less της εταιρείας και το έργο της F.L.X.

Η τεχνολογία Water Less έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια λίτρα νερού στο φινίρισμα των jeans.

Το F.L.X., η διαδικασία χρήσης των λέιζερ από την Levis για να τελειώσει ένα τζιν, δίνει στο παντελόνι την εμφάνιση που θέλουν οι καταναλωτές, μειώνει το χρόνο που χρειάζεται καθώς και τη φυσική εργασία και τις χημικές ουσίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Είναι η τεχνολογία λέιζερ που επιτρέπει στα τζιν να τελειώνουν στα κέντρα διανομής και όχι στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής, γεγονός που ανοίγει την πόρτα στην καλύτερη διαχείριση των παραγγελιών.

Η τεχνολογία λέιζερ, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά το 2018, χρησιμοποιεί προηγμένη απεικόνιση για να μειώσει το χρόνο κατασκευής και ανάπτυξης στο μισό, από μήνες σε εβδομάδες και μερικές φορές λίγες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία denim.

Τα ψηφιακά αρχεία μπορούν να σταλούν απευθείας σε έναν προμηθευτή και γρήγορα στην παραγωγή.

Η Levi’s είναι ένα από τα πολλά μεγάλα εμπορικά σήματα που καινοτομούν προς  μια νέα εποχή προσαρμοσμένου μεγέθους.

Η Nike ξεκίνησε μια προσαρμοσμένη τεχνολογία μεγέθους παπουτσιών νωρίτερα και πολλές νέες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης βλέπουν επίσης ευκαιρίες σε νέες προσεγγίσεις όσον αφορά το μέγεθος του πελάτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.