24 Απρ 2024
READING

Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία

2 MIN READ

Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία

Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία

Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία, με το 61% των καταναλωτών να ψωνίζουν online, ενώ η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία είναι οι μικρότερες αγορές με 33% και 34% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο μέρος των online αγορών στην Ασία, πραγματοποιείται σε κινητά τηλέφωνα, με κατά μέσο όρο 21% σε ολόκληρη την περιοχή, κυρίως από την Κίνα (32%) και την Ινδία (29%).

Εν τω μεταξύ, τα υψηλά έξοδα αποστολής κρατούν τους καταναλωτές χαμηλότερα τις ηλεκτρονικές αγορές στις περισσότερες χώρες της Ασίας – ιδιαίτερα την Ιαπωνία (62%), τη Νέα Ζηλανδία (50%), τη Μαλαισία (57%) και τη Σιγκαπούρη (57%).

Ο τομέας των ταξιδιών κυριαρχεί στο e-commerce, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ ξοδεύουν σε αυτή την κατηγορία.

Ενώ η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία είναι κατά κύριο λόγο σε τρόφιμα οι Μαλαισιανοί ξοδεύουν περισσότερο στην ομορφιά και οι Ινδοί σε ηλεκτρονικά είδη.

Στην Κίνα, οι συστάσεις οικογένειας και φίλων για αγορά σημείωσαν το υψηλότερο (68%) και η αναζήτηση ήταν, στην πραγματικότητα, η λιγότερο δημοφιλής μέθοδος ανακάλυψης.

Η Μαλαισία βρέθηκε να είναι η νούμερο ένα χώρα στην Aσία που επενδύει στο Influential marketing (21%) και τα κοινωνικά μέσα (65%) για ανακάλυψη brands και προιόντων.

Οι καταναλωτές αφού συνδεθούν με ένα εμπορικό σήμα, στην συνέχεια ασχολούνται με αυτό μέσω του Facebook στην Αυστραλία (28,5%), τη Σιγκαπούρη (33%), τη Μαλαισία (61%) και την Ινδία (56%), ενώ είναι πολύ χαμηλότερα στην Ιαπωνία (26%) και τη Νέα Ζηλανδία 35%.

Τοπικές εφαρμογές όπως WeChat, Weibo και Kakao Talk βρέθηκαν να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος αλληλεπίδρασης με μάρκες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Κορέα.

Το eMarketer προβλέπει ότι το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο θα υπερβεί τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα έχει το 64% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων.

Η αγορά της Ασίας παρουσιάζει πληθώρα ευκαιριών για μάρκες και retailers που επιθυμούν να εισέλθουν στην περιοχή αλλά αυτό θα συμβεί μετά την περιπέτεια της πανδημίας.

Επίσης φαίνεται ήδη ότι η πανδημία θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλες τις χώρες της Ασίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.