20 Απρ 2024
READING

Η συμπεριφορά των εταιριών κατά την διάρκεια και μετά την πανδημία θα επηρεάσει την αξία της μάρκας τους

2 MIN READ

Η συμπεριφορά των εταιριών κατά την διάρκεια και μετά την πανδημία θα επηρεάσει την αξία της μάρκας τους

Η συμπεριφορά των εταιριών κατά την διάρκεια και μετά την πανδημία θα επηρεάσει την αξία της μάρκας τους

Το 88% των καταναλωτών δήλωσαν ότι η συμπεριφορά της ηγεσίας μιας εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα επηρεάσει το εάν θα αγοράσουν από αυτήν την εταιρεία μετά την υποχώρηση της παγκόσμιας κρίσης υγείας σύμφωνα με έρευνα.

Ένα άλλο 84% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των υπαλλήλων τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα γίνει ένας πιο σημαντικός παράγοντας για το τι αγοράζουν, ενώ το 81% είπε ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να βοηθήσουν στην επίλυση κοινωνικών ή πολιτικών ζητημάτων, ακόμη και εκείνων που δεν ανήκουν στην κατηγορία προϊόντων τους ή βιομηχανία τους.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των καταναλωτών (73%) στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-3 Μαΐου δήλωσαν ότι θέλουν να ακούσουν από τις εταιρείες τώρα καθώς το ευρύ κοινό αναζητά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές.

Η μελέτη που διεξήχθη στις αρχές αυτού του μήνα υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές παρατηρούν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι μάρκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και ότι αυτές οι ενέργειες πιθανότατα θα επηρεάσουν τις μελλοντικές αγορές και την αφοσίωση των πελατών.

Οι εταιρείες που θέλουν να κερδίσουν πέρα ​​από την πανδημία μπορούν να εξετάσουν επιπλέον προσπάθειες για να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, είτε αυτό βρίσκουν τρόπους για να τους βοηθήσουν οικονομικά είτε δείχνοντας εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά τους.

Φαίνεται ότι οι καταναλωτές ανταποκρίνονται θετικά όταν οι μάρκες συνεισφέρουν σε ταμεία ανακούφισης COVID-19 σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την κοινότητα πέρα ​​από την εταιρεία τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αυτό περιλαμβάνει μάρκες που βοηθούν με τρόπους που εκτείνονται πέρα ​​από τον τυπικό χώρο της βιομηχανίας τους.

Η PepsiCo, για παράδειγμα, ξεκίνησε πρόσφατα την εκστρατεία «Stronger Together» για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παραδίδει πακέτα φροντίδας σε εργαζόμενους υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται υπερβολικά και προωθεί μηνύματα ελπίδας και υποστήριξης.

Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να είναι προσεκτικές γύρω από το πώς προωθούν τα μηνύματα τους και το 41% ​​των καταναλωτών είναι τώρα έτοιμο να ακούσει από τις μάρκες για θέματα που δεν σχετίζονται με την πανδημία, σηματοδοτώντας ότι μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη κουραστεί με όλα τα παρόμοια μηνύματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.