Οι κρατήσεις ξενοδοχείων πέφτουν περισσότερο από 85%

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων πέφτουν περισσότερο από 85% καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιμετωπίζει υπαρξιακή κρίση. Ίσως την μεγαλύτερη μέχρι τώρα.

Πόσο έχει πληγεί ο ταξιδιωτικός κλάδος από τον COVID-19;Η Booking Holdings, μητρική εταιρεία Booking.com, Priceline.com, Kayak.com και OpenTable, μεταξύ άλλων ιστότοπων, ανέφερε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 – και οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί.

Για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, οι μικτές ταξιδιωτικές κρατήσεις μειώθηκαν κατά 51% σε ετήσια βάση και οι κρατήσεις για διανυκτερεύση μειώθηκαν κατά 43% από πριν από ένα χρόνο.

Αυτό οδήγησε τα συνολικά έσοδα της Booking στο πρώτο τρίμηνο κατά 19% κάτω σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με καθαρή ζημιά 699 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2019 ύψους 765 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί λένε μόνο μέρος της ιστορίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κρατήσεων, Glenn Fogel, σημείωσε ότι το Μάρτιο οι πρόσφατες κρατήσεις δωματίων μειώθηκαν περισσότερο από 60% σε ετήσια βάση και η εταιρεία έλαβε περισσότερες ακυρώσεις ξενοδοχείων από τις νέες κρατήσεις στους ιστότοπούς της.

Τον Απρίλιο, οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν περισσότερο από 85% σε ετήσια βάση.Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για οικονομική ενίσχυση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Στο TripAdvisor, το οποίο λειτουργεί σχεδόν δύο δωδεκάδες ιστότοπους προγραμματισμού ταξιδιού και κρατήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Viator, Flipkey και Tripadvisor.com, τα έσοδα και οι ημερήσιες κρατήσεις μειώθηκαν περισσότερο από 90% σε ετήσια βάση στα τέλη Μαρτίου και έως τον Απρίλιο.

Τα έσοδα της εταιρείας του μειώθηκαν κατά 26% σε ετήσια βάση και αναμένεται ότι οι χαμηλές κρατήσεις θα συνεχιστούν έως το δεύτερο τρίμηνο.