Ο Μπράνσον χρειάζεται ρευστότητα και πουλάει Virgin Galactic

Μερίδιο 22% ψάχνει να πουλήσει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχους του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 5,1 δισ. δολ.

Την πώληση του 22% της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic εξετάζει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, με σκοπό να ενισχύσει με ρευστότητα ύψους 500 εκατ. δολαρίων τις επιχειρήσεις του ομίλου Virgin και συγκεκριμένα τον τουριστικό κλάδο ανά τον κόσμο.

«Η Virgin σκοπεύει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε έσοδα για να υποστηρίξει το χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων αναψυχής, διακοπών και ταξιδιών ο οποίος έχει επηρεαστεί από τον άνευ προηγουμένου αντίκτυπο του COVID-19», ανέφερε η εταιρεία.

Η πώληση έως και 25 εκατομμυρίων μετοχών της κοινής μετοχής της Virgin Galactic θα πραγματοποιείται «από καιρό σε καιρό», δήλωσε η εταιρεία.

Το προς πώληση μετοχικό πακέτο αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 22% του συνολικού μεριδίου της Virgin Galactic, η οποία εκτιμήθηκε στα 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Credit Suisse έχει αναλάβει ανάδοχος της διαδικασίας πώλησης μετοχών της Virgin Galactic.

Η επιχείρηση διαστημικού τουρισμού αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της έως το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της Virgin Galactic.

Η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του διαστημικού σκάφους της, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες σε ταξίδι 90 λεπτών στην άκρη του διαστήματος.

Η Virgin Galactic έχει περίπου 600 κρατήσεις στα βιβλία της, με την πλειονότητα των εισιτηρίων να πωλούνται μεταξύ 200.000 και 250.000 δολάρια το άτομο.

Η Virgin έχει κάτω από την ομπρέλα της περισσότερες από 60 επιχειρήσεις.

Η περιουσία του Μπράνσον σήμερα ανέρχεται στα 5,1 δισ. δολ., ενώ έχει υποχωρήσει κατά περισσότερα από 2 δισ. δολ. από τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here