25 Απρ 2024
READING

Τα πρώτα Air Jordans του Michael Jordan δημοπρατούνται για πάνω από 100.000 $

2 MIN READ

Τα πρώτα Air Jordans του Michael Jordan δημοπρατούνται για πάνω από 100.000 $

Τα πρώτα Air Jordans του Michael Jordan δημοπρατούνται για πάνω από 100.000 $

Το ντοκιμαντέρ “The Last Dance” του ESPN που βλέπουμε στο Netflix συνεχίζει να κυριαρχεί μετά την πρεμιέρα του στα μέσα Απριλίου. H ιστορία που περλαμβάνει την κληρονομιά του Michael Jordan συνεχίζεται με το Sotheby’s να δημοπρατεί ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών Nike Air Jordan 1, αυτό που φορούσε ο MJ το 1985.

Το vintage και ελαφρώς αποχρωματισμένο ζευγάρι μπορεί να υπερηφανεύεται για το διάσημο “Chicago” colorway- που σχεδιάστηκε από τον Peter Moore και ήταν το πρώτο από τα 34 sneakers Jordan της Nike.

Φέρει το πρώτο έμβλημα της Air Jordan, το λογότυπο Nike Air στη γλώσσα και την πραγματική υπογραφή του The Goat με μόνιμο μαρκαδόρο στο δεξί παπούτσι. Υπολογίζεται ότι θα πουληθεί από 100.000 έως 150.000 $.

“Αυτά είναι ένα τα πιο εμβληματικά και πολυπόθητα sneakers όλων των εποχών”, δήλωσε ο Jordan Geller, ιδιοκτήτης του ζεύγους AJ1 και ιδρυτής του μουσείου παπουτσιών Shoezeum.

“Η κατοχή αυτού του ζευγαριού ήταν μια πραγματική απόλαυση και με όλο τον ενθουσιασμό γύρω από τον Michael Jordan και το «The Last Dance», η σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα παπούτσια να βρουν ένα νέο σπίτι.”

Αυτή η δημοπρασία προγραμματίστηκε σε μόλις 10 ημέρες. Σύμφωνα με τον διευθυντή ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου του Sotheby’s, ο Brahm Wachter: «Ο Geller τηλεφώνησε και είπε ότι δεδομένης της υποδοχής του «The Last Dance », πίστευε ότι θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να βγάλουμε σε δημοπρασία αυτό το ζευγάρι”.

Ο Wachter ανέφερε ότι το ζευγάρι βγαίνει με τον κωδικό “850204 TYPS” που αναφέρεται στην ημερομηνία παραγωγής και αυτά είναι σπάνια δείγματα που δημιουργήθηκαν στο εργοστάσιο Tony Yang.

“Το 850204 αναφέρεται στην ημερομηνία παραγωγής, που έγινε το 1985 μεταξύ των μηνών Φεβρουαρίου (02) και Απριλίου (04)”, δήλωσε ο Wachter.

“Με αυτήν την ημερομηνία κατασκευής και την ημερομηνία που ο Μάικλ τραυματίστηκε το πόδι του (29 Οκτωβρίου 1985), γνωρίζουμε ότι τα παπούτσια φορέθηκαν κάποια στιγμή μεταξύ Φεβρουαρίου 1985 και 29 Οκτωβρίου 1985.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.