19 Απρ 2024
READING

Η μεγάλη επιτυχία των wearables της Apple

3 MIN READ

Η μεγάλη επιτυχία των wearables της Apple

Η μεγάλη επιτυχία των wearables της Apple

Το τμήμα wearables της Apple έχει τελευταία μεγάλη επιτυχία και αυτή είναι τα AirPods. Τα ασύρματα ακουστικά έφεραν στην εταιρεία έσοδα περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, από περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 – αύξηση κατά 121% από έτος σε έτος.

Καθόλου άσχημα για ένα προϊόν που κυκλοφόρησε χωρίς φανφάρες, δεδομένου ότι του “δόθηκαν” μόλις πέντε λεπτά στη σκηνή στο iPhone και το Apple Watch event τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τα AirPods είχαν αρχικά παρουσιαστεί ως αξεσουάρ των iPhone 7 και 7 Plus αλλά στην συνέχεια δημιούργησαν μια δική τους ξεχωριστή και μεγάλη αγορά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2019 η Apple πούλησε 35 εκατομμύρια ζεύγη AirPods. Αν και η Apple δεν μοιράζεται ποτέ τα στοιχεία της μεμονωμένων πωλήσεων προϊόντων η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη και όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα νούμερα είναι σωστά.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτή την επιτυχία αλλά ο βασικός είναι ότι τα AirPods έδωσαν οικονομικό και κοινωνικό status στους millennials και στους Gen Zers γνωστό και ως «AirPod flexing». Μια ανεπιτήδευτη μορφή κοινωνικής σηματοδότησης.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple δεν έχει αποσύρει τα παλαιότερα AirPods λόγω των Pros, αλλά έχει δημιουργήσει τρεις σαφείς εκδόσεις του αξεσουάρ για διαφορετικά budget ή χρήστες, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αγοράσουν πολλαπλά ζεύγη για διαφορετικές δραστηριότητες.

Σε σύγκριση με το Apple Watch, το οποίο χρειάστηκε χρόνια για να αποκτήσει δυναμική, τα AirPods είναι ένα πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο προϊόν στην αγορά.

Η Apple είχε ένα όραμα για το ασύρματο μέλλον εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν από την παρουσίαση των πρώτων AirPods και ήταν πολύ παράξενο ότι ενώ υπήρχε το iPhone αυτό συνδεόταν σε ακουστικά με καλώδιο. Αυτό έμοιαζε παράξενο.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ για τη λήψη δεδομένων σχετικά με τις διαστάσεις του αυτιού και η Apple συνέχισε να δημιουργεί ένα μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων για να δημιουργήσει ένα νέο, πιο ακριβές μοντέλο που τελικά οδήγησε στη δημιουργία των AirPod Pros.

Είχε δουλέψει με το Στάνφορντ για τρισδιάστατη σάρωση εκατοντάδων διαφορετικών στυλ και σχημάτων αυτιών, προκειμένου να φτιάξει ένα σχέδιο που θα λειτουργούσε ως λύση ενός μεγέθους που θα κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα του πληθυσμού.

Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες για τις πωλήσεις στο μέλλον θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η  πλήρης ανάπτυξη για τα AirPods δεν έχει ακόμη γίνει εμφανής.

Με τις πωλήσεις της Apple Watch να ξεπερνούν πλέον αυτές ολόκληρης της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών, η Apple κυριαρχεί πλέον σαφώς σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές που φοριούνται: τα smartwatch και τα ακουστικά.

Και συζητείται ευρέως ότι η Apple εργάζεται όχι σε ένα αλλά σε δύο σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Δεν χρειάζεται μεγάλη πρόβλεψη για να δούμε τον στόχο προς τον οποίο κινείται η Apple: την παράδοση των ταχέως αναπτυσσόμενων καναλιών υπηρεσιών της, μέσω των wearables.

Διαφορετικά μέρη του σώματος έχουν διαφορετική χρησιμότητα, αλλά μεγάλη αξία:ο καρπός μας, τα αυτιά μας, τα μάτια μας. Αυτό θα είναι το πολύτιμο τρίπτυχο της Apple.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.