28 Απρ 2024
READING

Το 90% των ανθρώπων αγοράζουν από μάρκες που παρακολουθούν στα social media

2 MIN READ

Το 90% των ανθρώπων αγοράζουν από μάρκες που παρακολουθούν στα social media

Το 90% των ανθρώπων αγοράζουν από μάρκες που παρακολουθούν στα social media

Οι καταναλωτές που συνδέονται με μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιστοί πελάτες, με περίπου 9 στα 10 άτομα να λένε ότι αγοράζουν από εταιρείες που ακολουθούν στα social media.

75% των ανθρώπων δήλωσαν ότι αύξησαν τις δαπάνες τους για μια μάρκα που ακολουθούν, μια αύξηση 12% από το 2019, σύμφωνα με μελέτη.

Οι Social sharing platforms που δίνουν έμφαση σε βίντεο και φωτογραφίες, όπως το YouTube και το Instagram, έχουν ενισχύσει τη δημοτικότητά τους στους νεότερους καταναλωτές.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) της Gen Z δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιούν το Instagram πιο συχνά, ενώ το 65% είπε ότι σκοπεύουν να περάσουν περισσότερο χρόνο στο YouTube.

Η εταιρεία έκανε ξεχωριστή έρευνα για τους social marketers σύμφωνα με την οποία το 69% δήλωσε ότι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand ήταν ο κορυφαίος στόχος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπροστά από την αύξηση της κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα (52%) και την αύξηση του κοινού τους (46%).

Η έρευνα σχετικά με τους καταναλωτές και τις μάρκες έχει μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του social media marketing και τι να περιμένει στο μέλλον.

Για μάρκες που επιδιώκουν να αλληλεπιδράσουν με τους καταναλωτές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να υπογραμμιστούν πολλά χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για αυτούς.

61% των καταναλωτών δήλωσε ότι η σύνδεση(engagement) της μάρκας με το κοινό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, ακολουθούμενη από διαφάνεια (45%) και ισχυρή εξυπηρέτηση πελατών (44%).

Οι καταναλωτές θέλουν επίσης οι μάρκες να παρέχουν γρήγορες απαντήσεις μέσω των social media, καθιστώντας τις πλατφόρμες πολύ πιο σημαντικές στην διαχείριση σχέσεων πελατών. 

40% των καταναλωτών δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι μάρκες θα ανταποκριθούν μέσα στην πρώτη ώρα μέσω των social media, ενώ το 79% αναμένει απόκριση τις πρώτες 24 ώρες.

Οι μάρκες αντιμετωπίζουν συνεχή δυσκολία στη μέτρηση της απόδοσης της επένδυσης στις εκστρατείες τους στα social media.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) social marketers, χρησιμοποιούν δεδομένα για να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό-στόχο τους, αλλά μόνο το 23% χρησιμοποιεί social δεδομένα για τη μέτρηση της απόδοσης επένδυσης, ενώ το 16% χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για τον ανταγωνισμό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.