Τα McDonald’s και η Heinz δίνουν puzzles για να κρατήσουν τους καταναλωτές απασχολημένους

Οι McDonald’s και Heinz παρουσίασαν puzzles με τις μάρκες τους για να επωφεληθούν από μια τάση που προέκυψε καθώς οι καταναλωτές μένουν σπίτι και ψάχνουν τρόπους να απασχολούνται δημιουργικά.

Σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρεία TBWA \ Belgium, τα McDonald’s στο Βέλγιο δημιούργησαν ένα Burger Puzzle 500 τεμαχίων, που μόλις ολοκληρωθεί αποκαλύπτει μια λεπτομερή εικόνα ενός λαχταριστού burger.

Η εταιρεία δίνει 20 σετ από το puzzle μέσω διαγωνισμού στο Instagram, όπου ζητά από τους χρήστες να μοιραστούν μια ανάρτηση στα stories τους που να προωθεί αυτήν την προσπάθεια, καθώς και κάνουν tag τον λογαριασμό @mcdonaldsbelgium.

Από την άλλη, η Kraft Heinz του Canada ετοίμασε το “πιο αργό puzzle στον κόσμο”, αποτελούμενο από 570 κομμάτια, όλα κόκκινα, όπως είναι και το χρώμα της κέτσαπ.

Όπως και τα McDonald’s, έτσι και η Heinz δίνει το puzzle μέσω του Instagram, προσφέροντας 57 εκδόσεις σε καταναλωτές σε 17 χώρες. Στον Καναδά, οι τοπικοί χρήστες πρέπει να σχολιάσουν στην επίσημη σελίδα @Heinz_ca για να κερδίσουν ένα από τα 57 σετ.

Η McDonald’s και η Heinz θέλουν και οι δύο να δημιουργήσουν μια διέξοδο  ψυχαγωγίας για τους καταναλωτές των οποίων οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.

Οι μάρκες έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής για όσους κλείστηκαν μέσα λόγω της πανδημίας, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα εταιρικά τους προφίλ σε μια εποχή που περισσότεροι άνθρωποι παραγγέλνουν delivery ή γεμίζουν τα ντουλάπια τους με συσκευασμένα τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο έμποροι χρησιμοποιούν την ίδια τάση, τα puzzles, ο καθένας ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Το McDonald’s εστιάζει στο βασικό του μενού, με το Burger Puzzle με σκοπό να λειτουργήσει ως μέσο ανακούφισης από το άγχος.

Το puzzle της Heinz, που σκοπό έχει την αργή, χρονοβόρα διαδικασία, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί ως μια πρόκληση που προκαλεί άγχος – χρειάζονται πολλές ώρες για να φτιάξεις ένα παζλ 570 κομματιών που έχουν όλα το ίδιο χρώμα.

“Η Heinz είναι γνωστή για το εμβληματικό κέτσαπ της. Σε μια περίοδο που ο καθένας έχει λίγο περισσότερο χρόνο στα χέρια του και η δημοτικότητα του puzzle έχει φτάσει στα ύψη, θέλαμε να βοηθήσουμε συνδέοντας αυτά τα δύο”, δήλωσε ο Brian Neumann, εμπορικός διευθυντής, της Kraft Heinz Canada.

Το παζλ παρείχε πράγματι μια αναζωπύρωση στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η Ceaco που εδρεύει στη Μασαχουσέτη, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές puzzles στις ΗΠΑ, έχει σημειώσει αύξηση των πωλήσεων έως και 300% σε ετήσια βάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Kraft Heinz αισθάνθηκε επίσης μια ώθηση χάρη στον κοροναϊό, καθώς περισσότεροι καταναλωτές κοιτάζουν να αποθηκεύουν συσκευασμένα τρόφιμα και γεύματα αναψυχής όπως τα mac and cheese.

Η ανάκαμψη μετά την κρίση του 2008, η οποία οδήγησε σε ρεκόρ παραγωγής για την Kraft Heinz, ακολουθεί τα πρόσφατα σκληρά χρόνια για την εταιρεία, η οποία κατέγραψε πτώση δισεκατομμυρίων στην αξία των παλαιών εμπορικών σημάτων Kraft και Oscar Mayer τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η προοπτική στην πανδημία για την McDonald’s είναι πιο μικτή καθώς εστιάζει περισσότερο σε τομείς όπως το delivery, εν μέσω περιορισμένων επιλογών εντός του χώρου των καταστημάτων.

Τα κέρδη της αλυσίδας μειώθηκαν κατά 17% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι same-store πωλήσεις στις ΗΠΑ – βασική μέτρηση της υγείας των επιχειρήσεων για τα εστιατόρια – υποχώρησαν 13,4% το Μάρτιο.