18 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo μειώνει τις «μη απαραίτητες» δαπάνες marketing και εστιάζει σε τομείς ανάπτυξης

2 MIN READ

Η PepsiCo μειώνει τις «μη απαραίτητες» δαπάνες marketing και εστιάζει σε τομείς ανάπτυξης

Η PepsiCo μειώνει τις «μη απαραίτητες» δαπάνες marketing και εστιάζει σε τομείς ανάπτυξης

Η PepsiCo «μειώνει τις μη απαραίτητες δαπάνες διαφήμισης και marketing για να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 8% στις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο, και τα στελέχη της να αποδίδουν τουλάχιστον το 5% αυτής της αύξησης στις πωλήσεις πριν ξεκινήσουν οι “αγορές πανικού” τον Μάρτιο.

Η εταιρεία ενισχύει τη διαφήμισή της στις κατηγορίες σνακ και βρώμης Quaker για να στοχεύσει τους οικιακούς καταναλωτές και να διατηρήσει νέους πελάτες μόλις αρχίσει να υποχωρεί η κρίση.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι εκτρέπει ορισμένα κεφάλαια για να επανεπενδύσει στις προσφορές του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στις ηλεκτρονικές παραγγελίες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πριν από την κρίση του κορονοϊού, η PepsiCo είχε αυξήσει τις δαπάνες marketing, μια στρατηγική που την βοήθησε να αυξήσει τις πωλήσεις. Οι τελευταίοι αριθμοί της εταιρείας είναι απόδειξη της σύνθετης θέσης στην οποία βρίσκονται οι εταιρείες σνακ και ποτών κατά τη διάρκεια των lockdown.

Ενώ ορισμένοι έμποροι CPG επωφελούνται από τις πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές αποθηκεύουν, βλέπουν επίσης πτώσεις στις πωλήσεις σε βενζινάδικα και εστιατόρια καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι.

Το κακό ξεπερνά το καλό σε αυτό το σημείο, οδηγώντας την PepsiCo να μειώσει το μη απαραίτητο marketing. Ωστόσο, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το marketing στρατηγικά για να αυξήσει τις πωλήσεις και την αφοσίωση όπου βλέπει ευκαιρίες, όπως σε κατηγορίες που δείχνουν δύναμη κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η PepsiCo είπε ότι προϊόντα όπως τα Quaker Oats και Tostitos σημειώνουν άνοδο στις πωλήσεις. Επιπλέον, οι πωλήσεις αναψυκτικών σημείωσαν ικανοποιητική πορεία κατά το πρώτο τρίμηνο, ιδίως οι μάρκες Pepsi και Mtn Dew.

Η Pepsi δημιούργησεστις αρχές του έτους νέο tagline μετά από δύο δεκαετίες . Η ετικέτα “That’s What I Like” έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις και προσφορές για τις μάρκες Pepsi, Pepsi Zero Sugar και Diet Pepsi.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για κέρδη, η Pepsi αποκάλυψε επίσης ότι μεταφέρει χρήματα από άλλες πρωτοβουλίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να υποστηρίξει την τρέχουσα ανάπτυξη.

Ο μεγάλος αντίπαλος της PepsiCo, Coca-Cola, αποκάλυψε επίσης σχέδια περικοπής των διαφημιστικών δαπανών την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο περιορισμός στο σπίτι πλήττει τις πωλήσεις. Ο γίγαντας των αναψυκτικών σταμάτησε τις δαπάνες marketing και στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας της πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.