19 Απρ 2024
READING

Η Gen Z θέλει διασκεδαστικές, συναρπαστικές διαφημίσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας

2 MIN READ

Η Gen Z θέλει διασκεδαστικές, συναρπαστικές διαφημίσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας

Η Gen Z θέλει διασκεδαστικές, συναρπαστικές διαφημίσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας

Οι καταναλωτές της Generation Z θέλουν να δουν διασκεδαστική και συναρπαστική διαφήμιση για να γεμίσουν τις ώρες που βρέθηκαν σε απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπου το 50% των νεότερων καταναλωτών δήλωσαν ότι αισθάνονται βαριεστημένοι, σε σύγκριση με το 30% των ενηλίκων ηλικίας 25 ετών και άνω, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Σχεδόν οι μισοί (42%) των Gen Zers αναζητούν περιεχόμενο που περιγράφεται ως διασκεδαστικό, ρομαντικό (29%), συναρπαστικό (27%) και τρομακτικό (24%).

Επίσης είναι πιο πιθανό να δουν περιεχόμενο που είναι ουσιαστικό (18%), θλιβερό (15%), βαθύ (14%) ή ενοχλητικό (11%).

Οι μάρκες που επιδιώκουν να προσελκύσουν καταναλωτές Gen Z ίσως χρειάζεται να εξετάσουν τη δημιουργία καμπανιών που είναι διασκεδαστικές και συναρπαστικές, καθώς η νεότερη ομάδα αναζητά περισπασμούς ενώ βρίσκεται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Όσο η Gen Z επιδιώκει την αυθεντικότητα και την ουσία, άλλο τόσο θέλει να διασκεδάσει με χιουμοριστικό περιεχόμενο.

Τα αποτελέσματα μπορεί να υποδηλώνουν μια ευκαιρία για τις μάρκες να προσθέσουν περισσότερη “ιδιατερότητα” στις εκστρατείες marketing για να προσελκύσουν τον “βαριεστημένο και μοναχικό” Gen Zer που κουράζεται από εβδομάδες σε απομόνωση.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά εβδομάδες έδειξε ότι οι νεότεροι καταναλωτές ήταν πιο πιθανό από τους ηλικιωμένους να λένε ότι ήθελαν να δουν διαφημίσεις με γνώμονα το σκοπό που έδειχναν πώς οι εταιρείες βοηθούσαν άλλους.

Για παράδειγμα, περίπου το 63% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών δήλωσε ότι ήταν σημαντικό για τις εταιρείες να προσφέρουν αμειβόμενο χρόνο στους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε σύγκριση με το 56% των ατόμων ηλικίας 35 έως 49 ετών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι κουράζονται να ακούνε συνέχεια για την πανδημία. Τα άρθρα ειδήσεων σχετικά με τον κορονοιό αυξήθηκαν στα μέσα Μαρτίου αλλά στη συνέχεια μειώθηκε η προσοχή σε αυτά.

Αυτά τα σημάδια “κόπωσης κορανoϊού” μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι μάρκες μπορούν να αλλάξουν τον τόνο της διαφήμισής τους σε πιο παραδοσιακό περιεχόμενο που εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χωρίς όμως να εστιάζουν μόνο στην πανδημία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.