26 Απρ 2024
READING

Η BMW μειώνει τις προβλέψεις της και βλέπει τις επιπτώσεις από την πανδημία να έχουν διάρκεια όλο τον χρόνο

2 MIN READ

Η BMW μειώνει τις προβλέψεις της και βλέπει τις επιπτώσεις από την πανδημία να έχουν διάρκεια όλο τον χρόνο

Η BMW μειώνει τις προβλέψεις της και βλέπει τις επιπτώσεις από την πανδημία να έχουν διάρκεια όλο τον χρόνο

Η BMW  αναμένει ότι η πανδημία θα επηρεάσει τη ζήτηση και τα κέρδη καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ωθώντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την πρόβλεψη κερδοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα μετά από πτώση των παραδόσεων του πρώτου τριμήνου.

Η εταιρεία προβλέπει ένα περιθώριο στα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας πριν από τους τόκους και τους φόρους (EBIT) από 0% έως 3% φέτος, έναντι του 2-4% που είχε στοχεύσει πριν η ζήτηση εξαφανιστεί από τους παγκόσμιους περιορισμούς στην κίνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

«Το BMW Group αναμένει από την εξάπλωση του κοροναϊού και τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού, ότι θα μειώσουν σοβαρά τη ζήτηση σε όλες τις μεγάλες αγορές καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Μόναχο.

Η BMW αναμένει να έχει σημαντική απώλεια το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το lockdown συνεχίζεται σε μεγάλες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία.

Όπως και οι αντίπαλοί της, η BMW είπε επίσης ότι θα μειώσει τις επενδύσεις για τη διατήρηση των μετρητών. Έχει καταστρώσει ένα σχέδιο εξοικονόμησης κόστους και αποτελεσματικότητας 12 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, θα καθυστερήσουμε ορισμένα έργα, όπως το εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Άλλα έργα θα επανεξεταστούν προσεκτικά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οικονομικών, Νικόλα Πίτερ, προσθέτοντας ότι το εργοστάσιο της Ουγγαρίας θα καθυστερήσει κατά ένα χρόνο.

Οι προβλέψεις της BMW είναι το τελευταίο σημάδι ότι η κερδοφορία στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνεται, καθώς ξοδεύουν τεράστια ποσά για τον καθαρισμό των κινητήρων καύσης ενόψει των όλο και πιο αυστηρών κανονισμών εκπομπών καθώς και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Tesla .

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla δήλωσε αύξηση των παραδόσεων κατά 40% αντίθετα, οι παραδόσεις επιβατικών αυτοκινήτων της BMW μειώθηκαν κατά 20,6% σε 477.111 αυτοκίνητα.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι διέθεσε ένα ποσό «χαμηλού τριπλασιασμού εκατομμυρίων ευρώ» για την κάλυψη πιθανών αθετήσεων από πελάτες που αγοράζουν αυτοκίνητα με δάνεια και συμβόλαια χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Η BMW πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις για υβριδικά βενζινο-ηλεκτρικά και καθαρά ηλεκτρικά οχήματα για να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τους κανόνες εκπομπών και να αντισταθμίσει τη βαριά εξάρτησή της από τα βενζινοκίνητα SUV.

Οι πωλήσεις της σειράς SUV της BMW “X” αυξήθηκαν 21% πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 44% του συνολικού συνολικού σήματος της BMW.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από νέα οχήματα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι 40% χαμηλότερες το 2021 σε σύγκριση με το 2007 και 37,5% χαμηλότερες το 2030 έναντι του 2021 – με πρόστιμα για μη συμμόρφωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.