19 Απρ 2024
READING

Η Walmart θα κάνει 2ωρη παράδοση

2 MIN READ

Η Walmart θα κάνει 2ωρη παράδοση

Η Walmart θα κάνει 2ωρη παράδοση

Η Walmart ανακοίνωσε μια υπηρεσία παράδοσης δύο ωρών που ονομάζεται Express Delivery, ανταγωνιζόμενη την Prime Now της Amazon.

Η εταιρεία “επιτάχυνε την ανάπτυξη της υπηρεσίας μετά την πανδημία του κορονοϊού”.

Εφάρμοσε πιλοτικά την υπηρεσία σε 100 καταστήματα στα μέσα Απριλίου και θα επεκταθεί σε σχεδόν 1.000 καταστήματα στις αρχές Μαΐου, ακολουθούμενη από 2.000 καταστήματα τις επόμενες εβδομάδες.

Το Amazon είναι γνωστό ότι “ανέβασε ρυθμούς”, με τις κινήσεις του προς παράδοση μιας ημέρας για Prime και παράδοση δύο ωρών μέσω του Amazon Prime Now.

Η Walmart στηρίζεται στα υπάρχοντα καταστήματα και το δίκτυο logistics για να εκτελέσει την υπηρεσία Express Delivery.

Διαθέτει μια ομάδα 74.000 εργαζομένων που διαχειρίζονται προιόντα από τα αποθέματα των καταστημάτων.

Ένα ολόκληρο τμήμα , η Walmart δεν διευκρίνισε πόσοι ακριβώς, προσλήφθηκε ειδικά για Express Delivery.

Η εκπλήρωση και η αποστολή παραγγελιών από το κατάστημα έχει αποκτήσει δημοτικότητα μεταξύ των big box retailers. Τα καταστήματα είναι “τεράστια περιουσιακά στοιχεία” εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο.

Πολλά στελέχη μεγάλων retailer έχουν αναφερθεί στα οφέλη του μοντέλου εκπλήρωσης ηλεκτρονικού εμπορίου με επίκεντρο το κατάστημα, για την αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση κόστους.

Και κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να είναι κλειστές σε πολλές πολιτείες, οι έμποροι λιανικής πώλησης στράφηκαν σε υπηρεσίες αποστολής από το κατάστημα ως τρόπος μετακίνησης των “παγιδευμένων” αποθεμάτων σε φυσικές τοποθεσίες.

Το δίκτυο της Walmart με σχεδόν 5.400 καταστήματα στις ΗΠΑ του δίνει τη δυνατότητα να βασίζεται σε φυσικές τοποθεσίες για γρήγορη παράδοση στους καταναλωτές – ένα «ενσωματωμένο πλεονέκτημα» που έχει έναντι της Amazon και των διαδικτυακών λιανοπωλητών.

Η πανδημία κορονοϊού τόνισε το δίπολο ικανότητας και αδυναμίας ικανότητα παράδοσης last mile σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός εταιρειών παράδοσης σε μεγάλη κλίμακα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.