Πτώση 99% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Πρόκειται για τον χειρότερο μήνα που έχει καταγράψει ιστορικά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος ακόμα και στα βαθύτερα χρόνια της οικονομικής ύφεσης αποτελούσε τη θετική είδηση, καταγράφοντας αύξηση επιβατών και μετρώντας επιτυχίες.

Την απόλυτη καταστροφή προκάλεσε ο κορωνοϊός στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» τους δύο μήνες της καραντίνας καθώς η πτώση ήταν της τάξης του 98,9%!

Η εξέλιξη στην κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος ήταν απολύτως συναρτώμενη με την πορεία του κορωνοϊού.

Το Ιανουάριο είχε αύξηση κατά 5,7% σε σχέση με το 2019, τον Φεβρουάριο μικρότερη αύξηση, 2,8% και τον Μάρτιο άρχισε η δραματική πτώση.

Οι επιβάτες από 1,364 εκατ. μειώθηκαν στις 639.836 (ποσοστό μείωσης της επιβατικής κίνησης κατά 61,3%) και τον Απρίλιο η απόλυτη καταστροφή.

Μόλις 21.759 επιβάτες, ήτοι 98,9% μείωση.

Τα θετικά αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών του έτους, που στηρίχθηκαν κυρίως στην κίνηση εξωτερκού, ανατράπηκαν πλήρως κατά το πρώτο δίμηνο της πανδημικής κρίσης, συμπαρασύροντας την εικόνα όλου το έτους.

Πηγές της αεροπορικής αγοράς εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει το αεροπορικό ταξίδι στα προ κρίσης επίπεδα.