28 Απρ 2024
READING

Η Gap υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία licensing

2 MIN READ

Η Gap υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία licensing

Η Gap υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία licensing

Η Gap ανακοίνωσε την Παρασκευή συμφωνία με την παγκόσμια εταιρεία licensing IMG, ξεκινώντας με τρεις από τις μάρκες της, την Gap -η οποία περιλαμβάνει τις GapKids και babyGap- την Banana Republic και την παιδική σειρά Janie and Jack που αποκτήθηκε πρόσφατα.

Μέσω της συνεργασίας στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων πολλαπλών κατηγοριών – συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού και της φροντίδας του μωρού, της διακόσμησης στο σπίτι και των υφασμάτων και των επίπλων – με τελικό στόχο να προωθήσουν τις μάρκες σε νέο κοινό παγκοσμίως.

Η βιομηχανία ειδών ένδυσης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία καθώς τα μη απαραίτητα καταστήματα λιανικής πέρασαν πολλές από τις τελευταίες εβδομάδες κλειστά για να προωθήσουν την κοινωνική απόσταση, μόνο με το ηλεκτρονικό τους εμπόριο να είναι ενεργό να αντισταθμίσει τις χαμένες πωλήσεις.

Αυτό καθιστά αυτή την κίνηση αδειοδότησης κατανοητή, καθώς είναι “ένας τρόπος για την Gap να συγκεντρώσει γρήγορα και φθηνά χρήματα” σε μια εποχή που βρίσκεται υπό έντονη οικονομική πίεση.

Ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Η σωστή πορεία δράσης θα ήταν να διορθώσει πρώτα τα προβλήματα με τις διάφορες μάρκες και, στη συνέχεια, να επεκταθεί.

Κάνοντας το τελευταίο πριν από το πρώτο, έχει το ρίσκο να προκαλέσει σύγχυση και να μειώσει την εικόνα των εμπορικών σημάτων.

Ο τρόπος που βλέπει η Gap τον εαυτό της εσωτερικά είναι όλο και περισσότερο εκτός ευθυγράμμισης με τον τρόπο που την βλέπουν οι καταναλωτές.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που απαιτεί μια δόση ρεαλισμού ως θεραπεία. Εν ολίγοις, όλες οι προσπάθειες της Gap θα πρέπει να πηγαίνουν στην αποκατάσταση της λάμψης που χάθηκε πριν από πολύ καιρό.

Θα μπορούσε να είναι ήδη πολύ αργά. Η Gap λειτουργεί τώρα σε κλίμα έκτακτης ανάγκης και πιθανά να είναι ευκολότερο να γίνουν λάθος στρατηγικές κινήσεις.

Η Gap είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη εταιρεία αλλά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.