26 Απρ 2024
READING

Οι εταιρείες τροφίμων και τα τα οφέλη από τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

3 MIN READ

Οι εταιρείες τροφίμων και τα τα οφέλη από τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι εταιρείες τροφίμων και τα τα οφέλη από τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων πιθανότατα υποτιμούν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που θα έχει ο κορονοϊός στην κατανάλωση τροφίμων στο σπίτι, διαπιστώθηκε σε μελέτη της Credit Suisse.

Η μελέτη κατέγραψε ότι μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα , οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και λιγότερο χρόνο στο να ταξιδεύουν ή να συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις, αυτό θα βοηθήσει πολλές μάρκες στον χώρο των τροφίμων να αναπτύξουν ακόμη περισσότερες πωλήσεις.

Επιπλέον, οι καταναλωτές εξοικονομούν χρήματα κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης ύφεσης μαγειρεύοντας περισσότερο στο σπίτι.

Επίσης οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων είναι πιθανό να βλέπουν λιγότερο ανταγωνισμό από μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις και ότι η βελτιωμένη ποιότητα των προϊόντων θα αυξήσει την πιθανότητα επαναλαμβανόμενων αγορών.

Η Credit Suisse δήλωσε ότι εταιρείες όπως η General Mills θα έχει καλύτερη αξιολόγηση για το εγγύς μέλλον ενώ ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για τις Kraft και Heinz.

Η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε σε αύξηση των αγορών, καθώς οι καταναλωτές αποθηκεύουν τρόφιμα και περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους μαγειρεύοντας, ή απλώς βρίσκονται απρόθυμοι να βγούν ώστε να ψωνίσουν τόσο συχνά όπως συνήθιζαν .

Σχεδόν κάθε εταιρεία τροφίμων έχει δει τα οφέλη. Η Nestle σημείωσε αύξηση της ζήτησης για τον καφέ, τα κατεψυγμένα προϊόντα και τα προϊόντα ζύμης.

Η Unilever έχει πουλήσει περισσότερα  τσάγια, παγωτό και σάλτσες , ενώ η Campbell Soup και η Kraft Heinz έχουν εργαστεί σκληρά για να καλύψουν τη ζήτηση για προϊόντα, όπως σούπα και μακαρόνια με τυρί- η οποία δεν είναι πλέον ευνοϊκή.

Οι καταναλωτές ρίχνουν βαρύτητα προς τις γνωστές μάρκες με τις οποίες μεγάλωσαν και που τους δίνουν μια αίσθηση νοσταλγίας και άνεσης, αυτό είναι βασικό όφελος για πολλές μεγάλες μάρκες CPG.

Μετά από μια πρώιμη αύξηση των πωλήσεων, οι εταιρείες  παρακολούθησαν τη ζήτηση να μετριάζεται , αν και τα σημάδια δείχνουν ότι οι αγορές εξακολουθούν να είναι γενικά πάνω από τα νούμερα που ήταν πριν από την πανδημία.

Παρόμοια με την αβεβαιότητα που περιβάλλει τον κορονοϊό, είναι και οι αξιολογήσεις  των εταιρειών τροφίμων ή των αναλυτών σχετικά με το πώς τελικά θα εξελιχθεί η πανδημία ή ακόμα και ποιες εταιρείες θα επωφεληθούν από τις μεταβαλλόμενες συνήθειες κατανάλωσης τροφίμων.

Οι αναλυτές της Credit Suisse ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες τροφίμων, ως επί το πλείστων, θα συνεχίσουν να επωφελούνται για πολλούς λόγους – συμπεριλαμβανομένου του ότι οι καταναλωτές θα περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για φαγητό στο σπίτι για τα πάντα, από δημητριακά εως τον καφέ.

Η πρόσφατη αισιοδοξία σχετικά με την κορύφωση της  πανδημίας και της επανέναρξης της οικονομίας λειτουργεί πραγματικά ενάντια επειδή προτείνει μια ταχύτερη αναστροφή στην κατανάλωση τροφίμων εκτός σπιτιού.

Εκεί βρίσκεται και η ανησυχία. Ενώ οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν αυτή την περίοδο στο σπίτι- μετά από αρκετές εβδομάδες περιορισμού στο σπίτι τους , υπάρχουν δύο κύριες τάσεις.

Η οι συνήθειες θα παραμείνουν σε κάποιο βαθμό η οι καταναλωτές θα μπορούσε να ανυπομονούν να βγουν έξω.

Άρα ορισμένες μάρκες CPG θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά, καθώς οι άνθρωποι -πιθανά να έχουν ισχυρή επιθυμία να παρακολουθήσουν μεσοπρόθεσμα αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, ταινίες, συναυλίες, να πάνε σε εστιατόρια ή άλλα μέρη από τα οποία είχαν αποκλειστεί εδώ και αρκετό καιρό .

Επιπλέον, οι τάσεις που ήταν σημαντικές για τους καταναλωτές πριν την πανδημία – όπως προϊόντα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ή με βάση τα φυτικά συστατικά – είναι πιθανό να ανακτήσουν ξανά την δυναμική τους.

Για πολλές μεγάλες εταιρείες CPG που αγωνίζονται να αναζωογονήσουν τις πωλήσεις τους και να αποθαρρύνουν τους νεότερους ανταγωνιστές, η πρόσφατη αύξηση της ζήτησης ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή μέσα στις προσπάθειές τους.

Μένει να δούμε αν η άνοδος των πωλήσεων είναι πραγματικά εδώ για να μείνει, ή ένα πρόσκαιρο γεγονός λόγω της πανδημίας .

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.