26 Απρ 2024
READING

Τα έσοδα της Microsoft αυξάνονται καθώς η απομακρυσμένη εργασία ενισχύει το Teams και το cloud

3 MIN READ

Τα έσοδα της Microsoft αυξάνονται καθώς η απομακρυσμένη εργασία ενισχύει το Teams και το cloud

Τα έσοδα της Microsoft αυξάνονται καθώς η απομακρυσμένη εργασία ενισχύει το Teams και το cloud

Η Microsoft ανακοίνωσε υψηλές πωλήσεις υπερκαλύπτοντας τις προβλέψεις ενδυναμωμένη από την έντονη ζήτηση για το Teams, την εφαρμογή για online meeting,και του Xbox καθώς ο κόσμος στράφηκε στην εργασία και το παιχνίδι από το σπίτι λόγω της πανδημίας.

Η μετοχή της εταιρείας πάνω από 12% αντικατοπτρίζει την εστίαση του Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella στην εξαετή θητεία του στο cloud computing, όπου οι εταιρείες αξιοποιούν τα κέντρα δεδομένων της Microsoft για υπολογιστική ισχύ – μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που κυριαρχείται από το Amazon Web Services του Amazon.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, η Microsoft έδωσε προβλέψεις χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προβλέποντας δύσκολους καιρούς για το LinkedIn και ορισμένες πωλήσεις λογισμικού μικρών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα επωφελήθηκαν από τις πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows και του υπολογιστή Surface, καθώς οι άνθρωποι αναβάθμισαν τους προσωπικούς τους υπολογιστές για εργασία ή μελέτη από το σπίτι.

Η Microsoft ανέφερε επίσης την μεγαλύτερη αφοσίωση όλων των εποχών στην υπηρεσία παιχνιδιών Xbox Live, με 19 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία ήταν στο Surface, όπου η ζήτηση ήταν τεράστια, τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι περιορισμοί της αλυσίδας εφοδιασμού μείωσαν την παραγωγή τελικών προϊόντων.

Εκτιμάται ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πουλήσει εύκολα 15-20% περισσότερο εάν είχε αποθέματα.

Η Microsoft επωφελήθηκε επίσης από την έντονη ζήτηση για το λογισμικό Teams, το οποίο έχει τώρα 75 εκατομμύρια χρήστες και ανταγωνίζεται τα Zoom και Slack.

Η εισροή ζήτησης επιβάρυνε τα κέντρα δεδομένων της Microsoft, αναγκάζοντάς την να περιορίσει τη χρήση των νέων πελατών cloud και να δώσει προτεραιότητα στους υγειονομικούς και κυβερνητικούς χρήστες.

Μέρος της αυξημένης χρήσης του Teams προήλθε από συνδρομητές με πρόσβαση στο λογισμικό ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου που το ενεργοποίησε για πρώτη φορά.

Σε άλλες περιπτώσεις η Microsoft προσέφερε το Teams ως δωρεάν δοκιμή σε μεγάλους πελάτες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα έχει άμεσα έσοδα, αλλά η δοκιμαστική χρήση θα είναι υποστηρικτική μακροπρόθεσμα εάν οι άνθρωποι θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμη χρήση και άρα πληρωμή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις αναλυτών, τα στελέχη της Microsoft αρνήθηκαν να προσδιορίσουν πότε θα αρχίσουν να χρεώνουν τους πελάτες του Teams που τώρα έχουν δωρεάν δοκιμές.

“Οικοδομούμε κυρίως τις σχέσεις, προσθέτουμε νέους πελάτες, προσθέτοντας ένταση και χρήση στις υπάρχουσες σχέσεις”, δήλωσε ο CEO Satya Nadella.

Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν επίσης από τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud. Ωστόσο, η ανάπτυξη του Azure επιβραδύνθηκε στο 59% από 62% το δεύτερο τρίμηνο, για το οποίο τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι ήταν αποτέλεσμα του πόσο μεγάλη έχει γίνει η επιχείρηση.

Η Microsoft δήλωσε ότι τα έσοδα από το «cloud computing», ένας συνδυασμός Azure και εκδόσεων λογισμικού που βασίζονται στο cloud, όπως το Office, αυξήθηκαν 39% στα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 35,02 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 33,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.