19 Σεπ 2024
READING

Οι κορυφαίες μάρκες ενδέχεται να χάσουν αξία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια πανδημίας

3 MIN READ

Οι κορυφαίες μάρκες ενδέχεται να χάσουν αξία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια πανδημίας

Οι κορυφαίες μάρκες ενδέχεται να χάσουν αξία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια πανδημίας

Οι πιο πολύτιμες μάρκες στις ΗΠΑ φέτος μπορεί να χάσουν συνολική αξία 393 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η πανδημία COVID-19 βλάπτει την οικονομία με βάση την ετήσια κατάταξη από την εταιρεία συμβούλων Brand Finance.

Ενώ οι μάρκες ενδυμάτων, αεροπορικών εταιρειών, τραπεζών και ξενοδοχείων ενδέχεται να χάσουν το 20% της αξίας τους, οι τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των media έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη καθώς οι καταναλωτές βασίζονται στις υπηρεσίες τους ενώ παραμένουν στο σπίτι.

Οι μάρκες των αεροπορικών εταιρειών υφίστανται τη χειρότερη ζημιά, με την αξία της  Delta να πέφτει 9% στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, η American Airlines μειώθηκε κατά 7% στα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια και η United Airlines κατά 3% στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αξία του Amazon έχει αυξηθεί 18% στα 220,8 δισεκατομμύρια δολάρια από πέρυσι και είναι έτοιμο να κερδίσει άλλα 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος εν μέσω της αύξησης των διαδικτυακών αγορών.

Η αξία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου κατατάσσεται στην 1η θέση, μπροστά από τη δεύτερη θέση της Google στα 159,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Brand Finance.

Η έκθεση της Brand Finance είναι μια αντανάκλαση της αρνητικής επίδρασης που έχει η πανδημία του κορονοϊού σε πολλές βιομηχανίες, αν και υπάρχουν κάποια φωτεινά σημεία καθώς η μαζική αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών δημιουργεί ευκαιρίες για μάρκες που είναι σε θέση να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές.

Το Amazon ξεχωρίζει ως μια εταιρεία της οποίας η αξία έχει αυξηθεί εν μέσω της αύξησης της ζήτησης για παράδοση οικιακών αγαθών στο σπίτι των καταναλωτών.

Το Amazon έχει αυξήσει το εργατικό δυναμικό του με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους τους τελευταίους δύο μήνες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η διατήρηση υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών και ταχύτητας παράδοσης, ειδικά για τους νεότερους πελάτες.

Οι μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης και η περιορισμένη διαθεσιμότητα προϊόντων ενδέχεται να βλάψουν τη μακροπρόθεσμη φήμη της.

Τα  social media είναι επίσης έτοιμα να ενισχύσουν την αξία τους, καθώς οι άνθρωποι βασίζονται στα κοινωνικά δίκτυα για να παραμείνουν σε επαφή με τον έξω κόσμο και να καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρονική ψυχαγωγία ενώ παραμένουν στο σπίτι.

Το Facebook είναι το πιο πολύτιμο brand, αν και η αξία του μειώθηκε κατά 4% στα 79,8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αρνητικής δημοσιότητας με την Cambridge Analytica που είχε ως αποτέλεσμα πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Instagram -του Facebook- αύξησε την αξία του κατά 58% στα 26,4 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η χρήση αυξήθηκε και οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για διαφημίσεις και αγορές.

Ενώ οι εταιρείες streaming media έχουν κερδίσει αξία, τα περισσότερα παραδοσιακά δίκτυα υπέφεραν καθώς οι θεατές μετατοπίζουν τις συνήθειές τους σε υπηρεσίες over-the-top (OTT).

Το YouTube της Google αυξήθηκε 17% στα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Netflix αυξήθηκε 8% στα 22,9 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς περισσότεροι άνθρωποι παρακολούθησαν streaming video.

Αντίθετα, η Fox έπεσε 47% στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η Discovery μειώθηκε 32% στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια και η TBS υποχώρησε 20% στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.