Οι American Airlines, Delta και United απαιτούν κάλυψη προσώπου στις πτήσεις των ΗΠΑ

Τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς και η μικρότερη Frontier Airlines, δήλωσαν ότι πλέον ζητούν από τους επιβάτες να φορούν μάσκες στις πτήσεις των Η.Π.Α..

Οι νέοι κανόνες της Delta και της United ξεκινούν σήμερα 4 Μαΐου, της Frontier στις 8 Μαΐου και της American Airlines ξεκινούν στις 11 Μαΐου. Οι νέες αυτές πολιτικές απαλλάσσουν τα μικρά παιδιά από το να φορούν μάσκες ή άλλα καλύμματα προσώπου.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ απαιτούν επίσης από τους πιλότους και τους αεροσυνοδούς να χρησιμοποιούν μάσκες ενώ βρίσκονται στο αεροσκάφος.

Οι αεροπορικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει πτώση σχεδόν 95% στους επιβάτες των ΗΠΑ και έχουν μειώσει τα δρομολόγια πτήσεων.

Τώρα εργάζονται για να διαβεβαιώσουν τους πελάτες για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών, καθιερώνοντας νέες διαδικασίες καθαρισμού και κοινωνικής απόστασης.

Ορισμένα σωματεία αεροπορικών εταιρειών προέτρεψαν την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) να απαιτήσει κάλυψη προσώπου για όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Η United είπε ότι θα παρέχει δωρεάν μάσκες στους επιβάτες. Η Southwest Airlines Co., μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των Η.Π.Α., δεν έχει ζητήσει προς το παρόν κάλυψη του προσώπου με μάσκα.

Η FAA αρνήθηκε να εφαρμόσει την απαίτηση και δεν είναι σαφές εάν ο οργανισμός έχει την εξουσία να υποχρεώσει τους επιβάτες να φορούν μάσκες προσώπου.

Η FAA δήλωσε την Τετάρτη ότι «συνεργάζεται με αερομεταφορείς για να διασφαλίσει ότι έχουν εφαρμόσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία για τα πληρώματα και τους επιβάτες τους».

Η Delta είπε ότι η αεροπορική εταιρεία θα απαιτήσει κάλυψη προσώπου «ξεκινώντας από το λόμπι check-in» και στα «Delta Sky Clubs, στις πύλες επιβίβασης, γέφυρες προς τα αεροπλάνα και επί του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης – εκτός από την στιγμή του γεύματος».

Η Delta πρόσθεσε ότι η χρήση τους «ενθαρρύνεται επίσης σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών ασφαλείας και των τουαλετών. Άτομα που δεν μπορούν να διατηρήσουν μια μάσκα στο πρόσωπό τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, εξαιρούνται. “

Η American Airlines είπε ότι οι κανόνες θα εφαρμοστούν με κυρία προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών και των μελών της ομάδας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα απαιτήσει καλύμματα προσώπου για όλους τους επιβάτες από σήμερα 4 Μαΐου.