27 Απρ 2024
READING

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με μια σειρά ενεργειών στήριξε την ελληνική κοινωνία κατά την διάρκεια της πανδημίας

2 MIN READ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με μια σειρά ενεργειών στήριξε την ελληνική κοινωνία κατά την διάρκεια της πανδημίας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με μια σειρά ενεργειών στήριξε την ελληνική κοινωνία κατά την διάρκεια της πανδημίας

Κατά την διάρκεια της πανδημίας η ΑΒ Βασιλόπουλος έδειξε ισχυρά στοιχεία ενσυναίσθησης και με μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες υποστήριξε την ελληνική κοινωνία.

Στην αρχή με περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ που διέθεσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στους 13.575 εργαζόμενους στα καταστήματα και τις αποθήκες της, έκανε μια κίνηση ως ένδειξη επιβράβευσης και αναγνώρισης για την καθημερινή αφοσίωσή τους στους πελάτες της.

Λίγες ημέρες μετά και με στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας ενός εξοπλιστικού «πακέτου» τελευταίας γενιάς, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ολιστικά πάνω από 30 κλίνες ΜΕΘ και δεκάδες ασθενείς των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το συνολικό κόστος του εξοπλισμού, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογίες Artificial Intelligence, ήταν ύψους 494.000 ευρώ.

Στην συνέχεια υποστηρίζοντας το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες.

Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι Plus” του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται στους ηλικιωμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σε άπορες οικογένειες και στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, σε εκείνους, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την πανδημία.

Το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια, ενώ ενισχύεται με την παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

Και θέλοντας να στηρίξει την Ελληνική Αστυνομία που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας, προσέφερε 200.000 μάσκες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών και Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράξει καθόλου ενοίκια από τις μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των καταστημάτων της (shops in a shop) που επλήγησαν από τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την μηδενική είσπραξη του μισθώματος Απριλίου 2020. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος πολύ γρήγορα αντέδρασε στην κρίση επιχειρηματικά αλλά επιπλέον έδειξε πως πρέπει να συμμετέχει μια εταιρεία και να υποστηρίζει την κοινωνία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.