28 Απρ 2024
READING

Οι συμμετέχοντες στο Zoom ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια

3 MIN READ

Οι συμμετέχοντες στο Zoom ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια

Οι συμμετέχοντες στο Zoom ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις καθημερινές συναντήσεις της εφαρμογής Zoom αυξήθηκε κατά 50% σε 300 εκατομμύρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ η εταιρεία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αντίδραση γύρω από την ασφάλεια και έχει δει πολλές κυβερνήσεις και εταιρείες να απαγορεύουν την χρήση του.

Η μετοχή του Zoom, η οποία έχει αυξηθεί σχεδόν πέντε φορές από τότε που η εταιρεία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, αυξήθηκαν 12% σε ρεκόρ ύψους 168,24 $ την Πέμπτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Eric Yuan έδωσε τους αριθμούς σε μια ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο ασφαλείας 90 ημερών της πλατφόρμας, ενώ ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα μιας νέας έκδοσης της εφαρμογής με περισσότερες δυνατότητες κρυπτογράφησης.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ήταν η τελευταία εταιρεία την Πέμπτη που είπε ότι είχε απαγορεύσει τη χρήση του Zoom για όλο το εταιρικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας.

«Υπάρχουν κάποιες αναφορές για κενά ασφαλείας και προκλήσεις σχετικά με την προστασία δεδομένων του Zoom», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Mercedes-Benz Cars Christoph Sedlmayr.

«Αυτό δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας της εταιρείας μας. Επομένως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Daimler απαγορεύει τη χρήση του Zoom για εταιρικό περιεχόμενο μέχρι περαιτέρω ειδοποίησης. “

Το Bloomberg News ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας NXP είχε απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής και ότι οι υπάλληλοι της Σουηδίας Ericsson είχαν ενημερωθεί να μην τη χρησιμοποιούν.

Δεν απαγορεύσαμε στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε εργαλείο συνεργασίας, αλλά συμβουλεύουμε τους υπαλλήλους να είναι προσεκτικοί με μη εγκεκριμένα εργαλεία συνεργασίας λόγω κινδύνων ασφαλείας », δήλωσε εκπρόσωπος της Ericsson.

Το Zoom απαγορεύτηκε από πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο, από το project του Elon Musk, SpaceX, την τράπεζα Standard Chartered με επίκεντρο την Ασία, καθώς και κυβερνήσεις στη Γερμανία, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Ένας εκπρόσωπος του Zoom επανέλαβε ότι εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει διεξοδικές κριτικές ασφαλείας για την πλατφόρμα της και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Το lockdown εκατομμυρίων ανθρώπων λόγω του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε τεράστια ανάπτυξη στη χρήση πλατφορμών όπως το Zoom, το Skype ή η εφαρμογή Microsoft.

Η ανάπτυξη του Zoom συνεχίστηκε ακόμη και όταν αντιμετώπιζε πολλές κριτικές από εμπειρογνώμονες και χρήστες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σχετικά με σφάλματα στους κώδικες του και την έλλειψη κρυπτογράφησης. 

Οι ερευνητές λένε ότι τα περιστατικά “Zoombombing”, όπου απρόσκλητοι  guests έμπαιναν σε meetings, προκλήθηκαν από επιλογές που έγιναν από μερικά από τα εκατομμύρια των νέων χρηστών της εφαρμογής και ότι πλέον η εταιρεία έχει λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του να δίνει στους οικοδεσπότες τη δυνατότητα να κλειδώνουν τις συσκέψεις και να περιορίζουν τους συμμετέχοντες στο τι μπορούν να κάνουν.

Για τους εταιρικούς πελάτες, ωστόσο, το ζήτημα της κρυπτογράφησης και που διατηρεί αρχεία ή μπορεί να ακούει κλήσεις είναι πιο σημαντικό, είτε πρόκειται για τη διαφύλαξη πολύτιμων πληροφοριών της εταιρείας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων απορρήτου προς τους πελάτες.

Η Lea Kissner, πρώην παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας απορρήτου στην Google και τώρα σύμβουλος ασφαλείας για το Zoom, δήλωσε ότι η κρυπτογράφηση GCM 256-bit που θα παρουσιαστεί στο Zoom 5.0 την επόμενη εβδομάδα είναι σε ταύτιση με αυτό που χρησιμοποιούν άλλοι στη βιομηχανία.

Όλοι οι πελάτες του Zoom θα μεταβούν στη νέα κρυπτογραφική λειτουργία από τις 30 Μαΐου, δήλωσε ο Kissner.

Για να περιορίσει την κριτική το Zoom είπε επίσης ότι πλέον ένας διαχειριστής λογαριασμού μπορεί τώρα να επιλέξει περιοχές κέντρων δεδομένων για τις συναντήσεις τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.