25 Απρ 2024
READING

Έσοδα-ρεκόρ τον Απρίλιο για το TikTok

2 MIN READ

Έσοδα-ρεκόρ τον Απρίλιο για το TikTok

Έσοδα-ρεκόρ τον Απρίλιο για το TikTok

Δεκαπλάσια αύξηση στην καταναλωτική δαπάνη, η οποία ανήλθε στα 78 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να σημειώσει τον Απρίλιο το TikTok, αλλά και η Κινεζική  έκδοσή του, Douyin.

Αποτέλεσμα; Η social video app να υπερκεράσει το YouTube της Google, αποτελώντας την πλέον αποδοτική nongaming εφαρμογή, σύμφωνα με μετρήσεις που διενήργησε η εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower.

Όπως εκτιμά η τελευταία, το 87% της συνολικής δαπάνης από μέρους των χρηστών έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ το 8,2% στις ΗΠΑ.

 Από την πλευρά τους, τα inapp έσοδα της εφαρμογής του YouTube τον περασμένο μήνα ενισχύθηκαν κατά 57%, διαμορφούμενα στα $76 εκατομμύρια, με το 56% του προαναφερθέντος ποσού να προέρχεται από τις ΗΠΑ και το 11% από την Ιαπωνία.

Την πρώτη δεκάδα των nongame εφαρμογών συμπληρώνουν τα Tinder, Disney+, Tencent Video, Netflix, Iqiyi, Bigo Live, Line Manga και Google One.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως το TikTok αποδείχτηκε ως το app με τα υψηλότερα κέρδη στο App Store της Apple,  ενώ την ίδια στιγμή το Google One αποτέλεσε το αντίστοιχο για το GooglePlay store που αφορά σε συσκευές Android.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της Sensor Tower, τα εντυπωσιακά αυξημένα μεγέθη που κατάφερε να πετύχει το TikTok οφείλονται πρωτίστως στα άπειρα downloads που πραγματοποίησαν οι χρήστες οι οποίοι και βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σπίτι ελέω των μέτρων καραντίνας για την πανδημία, και κατέφυγαν στις φορητές τους συσκευές προκειμένου να ψυχαγωγηθούν ή να διατηρήσουν ένα σημείο επαφής και επικοινωνίας με άλλους χρήστες. Έτσι, λοιπόν, το TikTok έγινε downloaded τον Απρίλιο κάτι παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια (!) φορές, συμπεριλαμβανομένων και 315 εκατομμυρίων downloads κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επιπροσθέτως, όπως προκύπτει από τα δεδομένα ξεχωριστής μελέτης που διενήργησε η Comscore, η βάση των χρηστών της εφαρμογής στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 56% σε 28,8 εκατομμύρια άτομα εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν τους 60,3 εκατομμύρια χρήστες ή αλλιώς το 27% του συνόλου των χρηστών social network στην χώρα μέχρι το 2024.

Όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, το επόμενο βήμα για το TikTok είναι να μετεξελιχθεί σε μια πλατφόρμα mobile marketing, κάτι που εξηγεί και την πρόσληψη του Kevin Mayer στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της πλατφόρμας, ο οποίο ως πρώην επικεφαλής της Disney λανσάρισε πρόσφατα μια υπηρεσία video streaming. Όλες οι ενδείξεις συντείνουν πως ο κ. Mayer θα συμβάλει καταλυτικά ώστε το TikTok να εκλαμβάνεται ως ένα διαφημιστικό κανάλι που με την σειρά του απευθύνεται σε νεότερης ηλικίας χρήστες και εν γένει ακροατήριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.