26 Απρ 2024
READING

Τα κέρδη της McDonalds μειώνονται καθώς τα καταστήματα υπολειτουργούσαν

2 MIN READ

Τα κέρδη της McDonalds μειώνονται καθώς τα καταστήματα υπολειτουργούσαν

Τα κέρδη της McDonalds μειώνονται καθώς τα καταστήματα υπολειτουργούσαν

Η McDonald’s Corp ανέφερε πτώση 16,7% στα τριμηνιαία κέρδη καθώς τα περισσότερα από τα εστιατόρια της σε όλο τον κόσμο περιόρισαν τις υπηρεσίες τους σε deliveries και take-aways λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Περίπου το 75% των περίπου 39.000 εστιατορίων της McDonald’s σε όλο τον κόσμο λειτουργούσαν, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των σχεδόν 14.000 εστιατορίων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μεγαλύτερη εταιρεία fast food στον κόσμο δήλωσε ότι έχει ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους, και πως η ζήτηση παρέμεινε χαμηλή καθώς οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν πλήρως στις ρουτίνες τους.

«Η παγκόσμια κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 έχει διαταράξει σημαντικά την επιχείρησή μας και συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε ένα πολύ προκλητικό και απρόβλεπτο περιβάλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski.

Η κρίση της υγείας, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει σκοτώσει περίπου 60.000, έχει οδηγήσει παρά πολλά εστιατόρια και άλλες  επιχειρήσεις σε lockdown υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η McDonald’s απέσυρε τις προβλέψεις της για το έτος, όπως και πολλές άλλες αλυσίδες εστιατορίων, επικαλούμενη αβεβαιότητες σχετικά με την κρίση στην υγεία και τον αντίκτυπό της στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.

Η γνωστή αλυσίδα burger, η οποία είχε προ-ανακοινώσει πτώση 3,4% στις συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων του πρώτου τριμήνου νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 1,11 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,72 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα μειώθηκαν 6,2% στα 4,71 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Wall Street ύψους 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.