26 Απρ 2024
READING

Γιατί οι Γερμανοί δεν ψωνίζουν παρά τα ανοικτά καταστήματα

2 MIN READ

Γιατί οι Γερμανοί δεν ψωνίζουν παρά τα ανοικτά καταστήματα

Γιατί οι Γερμανοί δεν ψωνίζουν παρά τα ανοικτά καταστήματα

Η Γερμανία επέτρεψε σε ορισμένα καταστήματα να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα ως χαλάρωση των μέτρων απομόνωσης.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής ομοσπονδίας λιανικής προειδοποίησε ότι η δραστηριότητα των καταναλωτών θα είναι ήπια για κάποιο χρονικό διάστημα.

Παρά τη χαλάρωση των μέτρων απομόνωσης του κορονοϊού στη χώρα, οι Γερμανοί δείχνουν να διστάζουν να επιστρέψουν στα καταστήματα.

Φαίνεται ότι η πανδημία κορονοϊού έχει μετατοπίσει τη νοοτροπία των καταναλωτών από το «κέρδος» στη «διατήρηση».

Αντί να αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσφορές για αγαθά οι άνθρωποι έχουν πλέον πιο αμυντική στάση λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από την πανδημία.

Η αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας, ωθεί τους ανθρώπους να είναι πιο λιτοί με τις δαπάνες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι βασίζονται πολύ περισσότερο στο ένστικτο τους και το συναίσθημα, για να αποφασίσουν σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αναμένεται ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών δεν θα επανέλθει στο φυσιολογικό έως ότου οι άνθρωποι νιώσουν  ότι η απειλή του ιού έχει φύγει.

Τη Δευτέρα, η Γερμανία επέτρεψε σε retailers κάτω των 800 τετραγωνικών μέτρων να ανοίξουν ξανά, αρκεί να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Επίσης άνοιξαν ξανά μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, ποδηλάτων και βιβλίων. Αυτό περιλάμβανε επίσης την σουηδική εταιρεία Ikea.

Υπήρξαν 153.129 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία και 5.575 θάνατοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.