25 Απρ 2024
READING

Apple TV ,Disney+ και η πανδημία δεν εμπόδισαν την πορεία του Netflix

3 MIN READ

Apple TV ,Disney+ και η πανδημία δεν εμπόδισαν την πορεία του Netflix

Apple TV ,Disney+ και η πανδημία δεν εμπόδισαν την πορεία του Netflix

Τον Οκτώβριο, πολλοί αναλυτές προέβλεπαν ότι το Netflix θα έχει πρόβλημα με την έναρξη των Apple TV και Disney Plus. Οι νέες υπηρεσίες ονομάστηκαν “Netflix-killers”.

Τώρα που το Netflix έχει αυξηθεί κατά 32%, ενώ η ευρύτερη αγορά πέφτει 13%, είναι σημαντικό να αποτιμηθεί η κατάσταση και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Υπάρχουν βασικοί λόγοι για τους οποίους το Netflix μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμά του παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι από 190 πάροχοι περιεχομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κύριος λόγος είναι ότι το Netflix είναι μια παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, ενώ η πλειονότητα των παρόχων OTT είναι εγχώριες.

Το Netflix έχει πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σύγκριση με 128 εκατομμύρια νοικοκυριά. Από τα νοικοκυριά που εγγράφονται σε υπηρεσίες περιεχομένου, το 87% έχει συνδρομή Netflix.

Το Netflix έχει καλύτερη απόδοση σε παγκόσμιο επίπεδο με το 70-87% των συνδρομητικών υπηρεσιών βίντεο σε ευρωπαϊκές αγγλόφωνες χώρες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία και το 55-64% των μη αγγλόφωνων χωρών.

Η Ασία και η Ινδία παραμένουν ευκαιρίες ανάπτυξης για το Netflix, αν και η τιμολόγηση θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα λόγω των υψηλών ποσοστών πειρατείας. Για είσοδο στην Κίνα, το Netflix έκανε συμφωνία αδειοδότησης με το iQiyi, το οποίο ανήκει στην Baidu.

Δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή στις νέες κυκλοφορίες το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η παραγωγή είναι ήδη πλήρης, με εξαίρεση τις επιλογές μεταγλώττισης για ορισμένους τίτλους.

Το Netflix δήλωσε ότι δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με χιλιάδες τίτλους για προβολή, η ικανοποίηση των μελών μπορεί να επηρεαστεί λιγότερο από ό, τι με τους ανταγωνιστές, οι οποίοι έχουν έλλειψη νέου περιεχομένου.

Μερικές από τις πρόσφατες εκπομπές όπως το Tiger King, το Love Is Blind και το Casa de Papel ήταν πολύ δημοφιλείς.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Open Connect, η εταιρεία μπόρεσε να μειώσει τη χρήση του δικτύου κατά περισσότερο από 25% μετά από αίτημα πολλών κυβερνήσεων παγκοσμίως.

Η ευρυζωνική σύνδεση είναι αργή έως ανύπαρκτη σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, η Βραζιλία αναφέρει ετήσια βελτίωση 20% στα νοικοκυριά με 4 Mbps ή περισσότερο. Το Netflix απαιτεί 3 Mpbs. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν 50 εκατομμύρια ανθρώπους με ταχύτητες 100 Mbps ή υψηλότερες.

Η τεχνολογία ινών και οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι παρούσες στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, μαζί με την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης όταν επιτευχθούν υψηλότερα ποσοστά ευρυζωνικών συνδέσεων στη Νέα Ζηλανδία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Μέχρι το 2025, η ψηφιακή ανάπτυξη θα προσθέσει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο καταναλωτές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες θα βοηθήσουν στο άνοιγμα της αγοράς για παίκτες OTT.

Μια άλλη πρόκληση για το Netflix θα είναι η αύξηση των συνδρομητών μετά την άρση των lockdown.

Η εταιρεία πρόσθεσε 15,8 εκατομμύρια νέες συνδρομές, ξεπερνώντας τη δική της πρόβλεψη γαι 7 εκατομμύρια νέους χρήστες για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οι συνολικές συνδρομές στο τέλος του τριμήνου ήταν 182,86 εκατομμύρια ωστόσο η πρόβλεψη είναι προσεκτική για το Q3 και το Q4.

Είναι σαφές ότι το Netflix έπρεπε να πληρώσει τεράστια ποσά για να γίνει παγκόσμια υπηρεσία ροής. Η εταιρεία ξόδεψε 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια για περιεχόμενο το 2017, 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και πλήρωσε 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Η εταιρεία διαθέτει μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μακροπρόθεσμο χρέος ήταν 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 1ου τριμήνου 2020.

Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ένα “οπλοστάσιο” περιεχομένου σε μια εποχή που πολλά στούντιο είναι κλειστά για παραγωγή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.