Στην Αγγλία έρευνα αποτυπώνει την στη «μαζική υιοθέτηση έξυπνων βοηθών” με σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των νοικοκυριών να κατέχουν μια φωνητικά ενεργοποιημένη συσκευή που αντιπροσωπεύει ένα “ισχυρό εργαλείο για μάρκες”.
Σύμφωνα με την έρευνα το 22% των πολιτών στην Αγγλία έχει ένα “έξυπνο ομιλητή” στο σπίτι του από μόλις 9% το 2017.
Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νεότερους καταναλωτές, με το 53% των millenials και το 53% της Gen-Z δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι η τεχνολογία φωνής είναι το μέλλον, σε σύγκριση με το 34% των Baby Boomers.
Παρά τις ανισότητες των γενεών, όλες οι ηλικίες εξακολουθούν να ανησυχούν για θέματα ιδιωτικότητας σχετικά με έξυπνους ομιλητές.
Το 70% του κοινού στην Αγγλία δεν αισθάνεται άνετα με τον τρόπο με τον οποίο τα εμπορικά σήματα αποθηκεύουν και χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων του 51% των Baby Boomers και 47% των Gen-Z και Millenials.
Αυτή η έρευνα καταδεικνύει με σαφήνεια τις ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων που καλύπτουν όλες τις γενιές.
Τα εμπορικά σήματα πρέπει να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην εξατομίκευση, τη διαφάνεια και την ανθρωπότητα όταν ασχολούνται με τους καταναλωτές.
Η τεχνολογία φωνής μπορεί δυνητικά να ενώσει και τα τρία για να διαχειριστεί τις αλληλεπιδράσεις των πελατών με τα εμπορικά σήματα – αλλά απαιτεί από τις μάρκες να επικοινωνούν με ποιο τρόπο τα δεδομένα χρησιμοποιούνται με σαφήνεια και να είναι διαφανή σχετικά με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.