23 Δεκ 2024
READING

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ξαναβάζουν μπροστά τις μηχανές

3 MIN READ

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ξαναβάζουν μπροστά τις μηχανές

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ξαναβάζουν μπροστά τις μηχανές

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ ξεκινάει ξανά την παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ έως τις 18 Μαΐου θα έχουν τεθεί σε λειτουργία σχεδόν το σύνολο των εργοστασίων της, που είτε είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας είτε υπολειτουργούσαν.

Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, η προσαρμογή των εργαζομένων στα μέτρα ασφαλείας.

Όπως ανακοινώθηκε, στο Βόλφσμπουργκ περίπου 8.000 εργαζόμενοι άρχισαν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του VW Golf.

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κατασκευαστούν 1.400 αυτοκίνητα και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό κάθε δεκαπενθήμερο θα κατασκευάζονται 6.000 αυτοκίνητα.

Η παραγωγική ικανότητα στο εργοστάσιο αυτό θα είναι περίπου 10% -15% αρχικά και θα φτάσει περίπου το 40% την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των μέτρων που καλούνται να τηρούν οι εργαζόμενοι, θα είναι η τακτική θερμομέτρηση, θα αλλάζουν τις φόρμες τους στο σπίτι, για να αποτρέψουν τον συνωστισμό στα αποδυτήρια των εργοστασίων.

Έχουν τοποθετηθεί επιπλέον σημάνσεις στο εργοστάσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμορφώνονται καλύτερα με έναν κανόνα κοινωνικής απόστασης 1,5 μέτρων και παρέχεται επιπλέον χρόνος ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απολυμάνουν τα εργαλεία και τις επιφάνειές τους. 

Η Volkswagen έχει θέσει σε μερική λειτουργία εργοστάσια στις πόλεις Μπράουνσβαϊγκ, Κάσελ, Ζάλτζιτερ και Ανόβερο από τις αρχές Απριλίου κατασκευάζοντας ανταλλακτικά, ενώ συνέχισε την κατασκευή αυτοκινήτων στο Ζβιγκάου και την Μπρατισλάβα στις 20 Απριλίου και στο Τσέμνιτς στις 23 Απριλίου.

Οι εταιρείες BMW, Daimler και VW βασίζονται στην ικανότητα της Γερμανίας να αντιμετωπίσει το νέο κορονοϊό, στις δυνατότητες των υγειονομικών υπηρεσιών για την περίθαλψη.

Έτσι η BMW δήλωσε ότι αυξάνει την κατασκευή κινητήρων ενώ μελετά να ανοίξει ξανά το βρετανικό εργοστάσιό της στο Γκούντγουντ, αλλά και αυτό στο Σπάρτανμπεργκ της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ) στις 4 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν το εργοστάσιο στο Ντινγκοφλινγ στη Γερμανία και στο Σαν Λούις Ποτόσι στο Μεξικό, στις 11 Μαΐου, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς.

Εργοστάσια στη Λειψία, το Ρέγκενσμπουργκ και τη Ρόσλιν της Νότιας Αφρικής θα ανοίξουν μετά τις 18 Μαΐου. Επίσης, το εργοστάσιο της BMW στο Σενγιάνγκ της Κίνας παράγει αυτοκίνητα από τις 17 Φεβρουαρίου. 

Και άλλες εταιρείες, όπως η Mercedes-Benz και η FiatChrysler ανοίγουν σταδιακά τις μονάδες τους.

Τα εργοστάσια της Mercedes-Benz στο Ζίντελφίνγκεν και στη Βρέμη προετοιμάζονται για αύξηση της παραγωγής, ενώ η FiatChrysler πρόκειται να ανοίξει τη μονάδα της Σέβελ στην κεντρική Ιταλία, και θα συνεχίσει την παραγωγή με ρυθμό 70%-80%.

Στη Γαλλία, η Toyota την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βαλενσιέν και η Renault άρχισε να παράγει κινητήρες στο εργοστάσιό της στο Κλεόν, έξω από το Παρίσι, ενώ θα ακολουθήσει το εργοστάσιο της Renault’s Φλιν, δυτικά του Παρισιού, όπου μόνο το 25% του εργατικού δυναμικού αναμένεται να συνεχίσει την εργασία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.