Εταιρείες, όπως οι LVMH, Kering και Hermès, ανέφεραν θετικές αποδόσεις πωλήσεων τον Απρίλιο σε περιοχές της Ασίας, ενώ το μέλλον παραμένει αβέβαιο.
-Πολυτελείς μάρκες με ισχυρές επιχειρήσεις για αξεσουάρ είναι πιθανότερο να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση.
-Η LVMH και η Kering, μεταξύ άλλων εμπορικών σημάτων, έχουν δει τις πωλήσεις τους να βελτιώνονται στην Κίνα από τα μέσα Μαρτίου.
-Με την κατάρρευση του τουρισμού, οι Κινέζοι καταναλωτές μπορούν όλο και περισσότερο να αγοράζουν προϊόντα πολυτελείας από τοπικά καταστήματα λιανικής. Οι μάρκες πολυτελείας σκέφτονται ήδη πού θέλουν να τοποθετήσουν καταστήματα και να διαθέσουν πόρους.
-Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μια σειρά από μεγάλες μάρκες πολυτελείας ανέφεραν ενθαρρυντικά στοιχεία πωλήσεων από την Κίνα εν μέσω των πρώτων δοκιμαστικών μέτρων της χώρας για να ανοίξει εκ νέου την οικονομία της.
-Η LVMH και η Kering, μεταξύ άλλων εταιρειών, ανέφεραν έντονη ανάπτυξη από τις αρχές Απριλίου, και τα ανώτερα στελέχη των εταιρειών είναι αισιόδοξα ότι η ανανεωμένη κίνηση των καταστημάτων λιανικής στις επόμενες εβδομάδες θα ωθήσει την αύξηση.
Τα νούμερα έγιναν θετικά το δεύτερο μισό του Μαρτίου και υπάρχουν ήδη μεγάλες ταχύτητες και τον Απρίλιο.
Υπάρχουν σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μερικές φορές πάνω από 50% για τις μεγάλες μάρκες, οπότε αυτό δείχνει την όρεξη των Κινέζων μετά από δύο μήνες lockdown να επιστρέψουν στα καταστήματα και στον προηγούμενο πρότυπο κατανάλωσής τους».
Οι Κινέζοι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων ειδών πολυτελείας. Η πρόσφατη αύξηση των πωλήσεων ακολουθεί την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς της καραντίνας μετά από μείωση των ποσοστών μόλυνσης και θνησιμότητας.
Η Hermès, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι έχει ανοίξει ξανά όλα τα καταστήματά της στην ηπειρωτική Κίνα.Ο διευθύνων σύμβουλος Axel Dumas είπε στους δημοσιογράφους ότι οι πωλήσεις εκεί έχουν αυξηθεί διψήφια.
Αναμένεται ότι τα περισσότερα μεγάλα εμπορικά σήματα πολυτελείας θα επιστρέψουν με αύξηση των πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα συνολικά τον Απρίλιο.
Η Bulgari και άλλες μεγάλες μάρκες κοσμημάτων έχουν σημειώσει αρκετά κέρδη.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μάρκες που πιθανότατα θα ευδοκιμήσουν είναι αυτές που έχουν έναν ισχυρό συνδυασμό προϊόντων, δηλαδή και αξεσουάρ καθώς τα δοκιμαστήρια στα καταστήματα θεωρούνται μη ασφαλή.
Η πρόσφατη αύξηση ενδέχεται να αντικατοπτρίζει εν μέρει τις παραγγελίες που έγιναν πριν από το ξέσπασμα του κοροναϊού και τις εφάπαξ πωλήσεις που δεν θα οδηγήσουν σε ισχυρή, παρατεταμένη ανάκαμψη.
Επιπλέον, οι ειδήσεις είναι λιγότερο ενθαρρυντικές σε άλλες χώρες του Ειρηνικού, οι οποίες είναι επίσης μεγάλοι καταναλωτές ειδών πολυτελείας.
Ορισμένες από αυτές τις χώρες μπορεί να αρχίζουν να υφίστανται το πρώτο σοκ των πιο πρόσφατα εφαρμοσμένων κοινωνικών περιορισμών.
Άλλοι έχουν υποφέρει από την κατάρρευση του τουρισμού, ο οποίος τροφοδοτεί τις πωλήσεις πολυτελών αγαθών, αλλά είναι απίθανο να ανακάμψει σύντομα. Οι προοπτικές στην Ευρώπη είναι εξίσου δυσοίωνες.
Οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι ντόπιοι αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών για πολυτελή αγαθά, και στο Μακάο είναι χλιαρές.
Οι πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου οι ντόπιοι αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των δαπανών πολυτελών αγαθών και φιλοξενούν τη μεγαλύτερη αγορά αφορολόγητων ειδών στον κόσμο, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα εξ αιτίας των ταξιδιωτικών δεδομένων.
Στην Ιαπωνία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των συνολικών πωλήσεων της βιομηχανίας, οι πωλήσεις προϊόντων πολυτελείας θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω τον Απρίλιο από ό, τι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.
Στις 7 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Shinzo Abe έθεσε τμήματα της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θέσπισε εθελοντικό lockdown.
Επιπλέον, η βελτίωση στην Κίνα είναι απίθανο να αντισταθμίσει το ανεξέλεγκτο κλείσιμο καταστημάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και τη μείωση των τουριστικών δαπανών.
Ακόμη και οι διάσημοι ατρόμητοι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι πιθανό να μείνουν σπίτι για λίγο.
Με περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων πολυτελείας να προέρχονται από ταξιδιώτες, ο« παράγοντας φόβου» των ταξιδιών μετά το Covid-19, ιδιαίτερα από Κινέζους υπηκόους, θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες, αρνητικές συνέπειες για τη βιομηχανία πολυτελείας.
Περίπου το ήμισυ της πολυτελούς κατανάλωσης των Κινέζων υπηκόων συμβαίνει κυρίως στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Ιαπωνία, την Κορέα και τη Δυτική Ευρώπη.
Ενώ μέρος αυτών των δαπανών θα μπορούσε να μετατοπιστεί στην ηπειρωτική Κίνα, το ποσό δεν θα αντισταθμίσει αυτό που οι Κινέζοι καταναλωτές ξοδεύουν διεθνώς.
Και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν επιστρέφουν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και η ζωτικότητα. Πολλές τοπικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν από την πανδημία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντιμετώπισαν προβλήματα τον Απρίλιο αφού ξόδεψαν κεφάλαια που ήταν δίχτυ ασφαλείας και δεν είχαν νέες δραστηριότητες.
Για μερικούς ανθρώπους, η μείωση του μεγέθους των εταιρειών και η μείωση των μισθών μόλις άρχισε, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τις μάρκες πολυτελείας και της μόδας.
Ωστόσο, οποιαδήποτε αλλαγή των σχεδίων θα μπορούσε να είναι άνευ αντικειμένου αν υπάρχει ένα δεύτερο ξέσπασμα Covid-19, όπως προβλέπουν ορισμένοι επιδημιολόγοι και για αυτό οι περισσότερες εταιρείες έχουν την προσέγγιση βήμα-βήμα για να μπορούν παρακαλουθούν και να προσαρμόζονται.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.