18 Απρ 2024
READING

Inform- μια επιτυχημένη ιστορία 120 χρόνων

3 MIN READ

Inform- μια επιτυχημένη ιστορία 120 χρόνων

Inform- μια επιτυχημένη ιστορία 120 χρόνων

Η τεχνολογία ήταν πάντα κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία των εταιρειών και τώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν εταιρείες που παραμένουν ενεργές και υποστηρίζουν την λειτουργία της αγοράς σε τομείς με υψηλή αξία.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτές οι εταιρείες είναι αθόρυβες αλλά η δουλειά που κάνουν πολύ κρίσιμη.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η INFORM η οποία έχει παρουσία πάνω από 120 χρόνια στον Β2Β κλάδο και σίγουρα αποτελεί μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις, που παρά την ηλικία της, διατηρεί επιχειρηματική πυγμή,  αποδεδειγμένη δυνατότητα μετεξέλιξης και δυναμικό προφίλ.

Κατά την διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου η INFORM είναι παρούσα παρέχοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά, συμβάλλοντας ενεργά στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του COVID-19.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις οποίες είναι απαραίτητα τα συστήματα και οι τεχνολογικές λύσεις για μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Σε κρίσιμους τομείς επιχειρηματικότητας όπως τα super market και τα φαρμακεία η INFORM είναι δίπλα τους για να παράσχει υψηλής τεχνολογίας ψηφιακές υπηρεσίες με καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία τους.

Οι τράπεζες, τα super market και τα φαρμακεία ήταν και είναι πλήρως απαραίτητα δίκτυα για την λειτουργία της χώρας και χωρίς την υποστήριξη των συστημάτων τους δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ομαλά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το digital customer onboarding και η συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Η υλοποίηση της INFORM στην Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να γίνουν πελάτες της τράπεζας από το κινητό τους, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο κατάστημα. 

Η διαδικασία διενεργείται εξολοκλήρου μέσω smartphone, με απλά βήματα, και ολοκληρώνεται με επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη μέσω live agent και με ψηφιακή υπογραφή των συμβάσεων. 

Η διαχείριση δεδομένων επίσης είναι πολύ σημαντική -και ειδικά αυτή την περίοδο- για να μπορέσουν οι εταιρείες να λειτουργήσουν με ασφάλεια ήταν μια καθημερινή δουλειά που δεν σταμάτησε όλη αυτή την περίοδο από την INFORM.

Η INFORM δημιουργήθηκε το 1987 και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο έγινε το 1994. 

Η γεωγραφική επέκταση της INFORM ξεκίνησε το 2000 όταν ιδρύθηκε η INFORM LYKOS στη Ρουμανία, ακολούθησε το 2007 η απόκτηση της AustriaCard με έδρα την Βιέννη, τo 2012 ιδρύθηκε η Inform Albania, και το 2013 δημιουργήθηκε η AustriaCard Τουρκίας. 

Το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αλβανία ξεπερνά το 75%, όπου διαθέτει παραγωγικές μονάδες. Παρουσία επίσης έχει στη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Μάλτα, το Μαρόκο και το Κόσσοβο.  

Η εταιρεία μετρά 520 εργαζόμενους, 2.000 πελάτες σε 12 χώρες και είναι πιστοποιημένη από 6 επίσημους φορείς (Visa, MasterCard, American Express, FSC, Veritas). 

Η INFORM αποτελεί μέλος της AUSTRIACARD HOLDINGS που ανήκει στον όμιλο Λύκου.  Ο τζίρος της το 2018 διαμορφώθηκε στα 68 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 5,5 εκατ. ευρώ. 

Ευκαιρίες στρατηγικών συνεργασιών είναι στο στόχαστρο της INFORM με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. 

Η εταιρεία διαθέτει μακροχρόνιες συμβάσεις και σταθερές πελατειακές σχέσεις, τόσο με τον ιδιωτικό όσο και με τον δημόσιο τομέα δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό μερίδιο επαναλαμβανόμενων εσόδων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.