23 Απρ 2024
READING

Οι γάμοι ακυρώνονται λόγω κορονοϊού. Τι συμβαίνει στη βιομηχανία των 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

4 MIN READ

Οι γάμοι ακυρώνονται λόγω κορονοϊού. Τι συμβαίνει στη βιομηχανία των 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Οι γάμοι ακυρώνονται λόγω κορονοϊού. Τι συμβαίνει στη βιομηχανία των 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η καρδιά της βιομηχανίας γάμου. Τι κάνουν λοιπόν αυτήν την περίοδο τα ανθοπωλεία, οι εταιρείας catering, οι φωτογράφοι και οι διοργανωτές  εκδηλώσεων;

Καθώς οι λιανικές πωλήσεις μειώνονται κατακόρυφα, οι σχεδιαστές και οι εταιρείες μόδας άρχισαν να παράγουν μάσκες και απολυμαντικά χεριών αντί για μόδα και αρώματα, για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Πολλά ζευγάρια που σχεδίαζαν να παντρευτούν φέτος δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αναβάλλουν τους γάμους τους – στην αρχή διστακτικά και έπειτα όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Μια έρευνα σε περισσότερα από 470 ζευγάρια το 96% δήλωσε ότι επαναπρογραμματίζει τους γάμους τους. Από αυτά τα ζευγάρια, το 65% βλέπει τους γάμους τους αργότερα το 2020, ενώ τα υπόλοιπα είναι αναποφάσιστοι ή επιλέγουν μια ημερομηνία στο 2021.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας γάμου, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 400.000 επιχειρήσεις στην Αμερική.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις διοργάνωσης γάμων ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να αναβάλλουν αντί να ακυρώσουν τους γάμους τους, έτσι ώστε να μην χάσουν την επιχείρησή τους εντελώς.

Ακόμη και αν οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης χαλαρώσουν τους επόμενους μήνες, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις πιθανότατα θα περιορίζονται από τον αριθμό των ατόμων.

Και εν τω μεταξύ, η βιομηχανία γάμου – η οποία φέρεται να περιλαμβάνει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλες τις ΗΠΑ – θα παραμείνει σε λειτουργία.

Κατά μέσο όρο ένας γάμος απασχολεί περίπου 15 επιχειρήσεις-επαγγελματίες, σύμφωνα με το WeddingWire, από φωτογράφους έως ανθοπωλεία και caterers.

Κάθε επιχείρηση με τη σειρά έχει προσωπικό για να τους υποστηρίξει και οι γάμοι απασχολούν τόσους πολλούς ανθρώπους.

Η ρευστότητα είναι πραγματικά σημαντική γιατί όλες οι εταιρείες διατηρούν θέσεις εργασίας.

Μια σημαντική ανησυχία για πολλές επιχειρήσεις είναι η επίδραση στο μελλοντικό δυναμικό εσόδων τους. Πιέζοντας τους γάμους στο 2021 ή κρατώντας ημερομηνίες για πελάτες, δεν χάνουν εισόδημα μόνο φέτος, αλλά εγκαταλείπουν επίσης δυνητικούς πελάτες για το επόμενο έτος. 

Αρκετά ζευγάρια θα μπορούσαν να κάνουν έναν απλό γάμο χωρίς μεγάλες δεξιώσεις και μεγάλη λίστα καλεσμένων. Αλλά για πολλά-ζευγάρια, αυτό είναι θέμα.

«Αυτά τα ζευγάρια πελάτες έχουν περάσει ένα χρόνο σχεδιάζοντας μια πανέμορφη “γορτή” και θέλουν να κάνουν ένα μεγάλοπάρτι». Μια λίστα επισκεπτών κάτω των 300 μπορεί να είναι αδιανόητη για ζευγάρια που σχεδιάζουν γάμο στη Νότια Ασία, για παράδειγμα.

Η πρόταση σε ζευγάρια να έχουν μια μικρότερη τελετή το 2020 και μετά να έχουν μεγαλύτερη δεξίωση δεν τα ικανοποιεί αφού Θέλουν να τα κάνουν όλα με μία κίνηση – ή να το ακυρώσουν.

Αλλά ακόμη και όταν χαλαρώνουν οι κοινωνικοί περιορισμοί, οι γάμοι μπορεί να μην φαίνονται ίδιοι. Μεταξύ της εποχικότητας και των πιθανών ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας τα ζευγάρια μπορεί να πρέπει να δώσουν στους σχεδιαστές του γάμου τους μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία.

Θα υπάρξει μεγάλη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας για στις επιχειρήσεις. Τα περισσότερα από τα ντεκόρ και τα προϊόντα προέρχονται από την Κίνα.

Έτσι, το συγκεκριμένο κηροπήγιο που “ερωτεύτηκε” κάποια κυρία ή η τάδε κορδέλα που ήλπιζε πολύ να πάρει, ίσως να μην είναι εφικτό να τα έχει.

Μια ριζοσπαστική ιδέα που προτείνεται επίσης στα ζευγάρια να εξετάζουν άλλες μέρες για τη νέα ημερομηνία γάμου τους, αντί να περιορίζονται στα Σάββατα δεν φαίνεται να έχει θετική ανταπόκριση.

Αν και τα ζευγάρια μπορεί να επιθυμούν ένα μεγάλο event, πολλοί στη βιομηχανία πιστεύουν ότι οι γάμοι θα συρρικνωθούν σε μέγεθος.

Στην περίπτωση των εστιατορίων και των χώρων εκδηλώσεων, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να χρειαστεί να επανεξετάσουν πράγματα όπως το σερβίρισμα του φαγητού για να μειώσουν την επαφή μεταξύ των επισκεπτών.

Μια νέα προσέγγιση λοιπόν στην βιομηχανία γάμου μετά την πανδημία η οποία θα αλλάξει ριζικά αυτό που γινόταν πριν.

Μάλιστα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Σαντορίνη έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ η διοργάνωση γάμων από Ασιάτες, κυρίως Κινέζους , και αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.