20 Απρ 2024
READING

Το Beyond Meat μπαίνει στην Κίνα μέσω της συνεργασίας με τα Starbucks

2 MIN READ

Το Beyond Meat μπαίνει στην Κίνα μέσω της συνεργασίας με τα Starbucks

Το Beyond Meat μπαίνει στην Κίνα μέσω της συνεργασίας με τα Starbucks

Το Beyond Meat, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υποκατάστατων κρέατος στον κόσμο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εισέρχεται επίσημα στην κινεζική αγορά μέσω συνεργασίας με την Starbucks.

Η αλυσίδα καφέ που εδρεύει στις ΗΠΑ εισήγαγε ένα φυτικό μενού με ζυμαρικά, λαζάνια και wraps που έγιναν από το εναλλακτικό προϊόν βοείου κρέατος της Beyond Meat, με τιμές που κυμαίνονται από 59 γιουάν (8,33 δολάρια ΗΠΑ) έως 69 γιουάν (9,74 δολάρια ΗΠΑ).

Το νέο μενού είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 3.300 καταστήματα Starbucks σε ολόκληρη την Κίνα σύμφωνα με δήλωση του Beyond Meat.

Οι νέες προσφορές της Starbucks περιλαμβάνουν επίσης πιάτα από τη φυτική εναλλακτική μάρκα χοιρινού κρέατος Omnipork και ροφήματα με γάλα βρώμης που παρέχεται από τη σουηδική μάρκα Oatly.

«Σήμερα σηματοδοτούμε ένα σημαντικό ορόσημο καθώς ξεκινά η Beyond Meat στην Κίνα, προωθώντας τον στόχο μας να αυξήσουμε την προσβασιμότητα σε κρέας με βάση τα φυτά παγκοσμίως», δήλωσε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Beyond Meat, Ethan Brown.

Για να συνδεθεί καλύτερα με τους Κινέζους καταναλωτές, η Beyond Meat δημιούργησε έναν ιστότοπο στα Κινέζικα και ξεκίνησε επίσημους λογαριασμούς σε δημοφιλή κανάλια κοινωνικών μέσων Weibo και WeChat.

Η συνεργασία με την Starbucks σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της Beyond Meat στην Κίνα, όπου η αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος παραμένει ανεκμετάλλευτη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει την παραγωγή της στην Ασία έως το τέλος του 2020 ως μέρος της στρατηγικής της να πουλήσει τα προϊόντα της στην Κίνα, ανέφερε το Reuters.

Ο αντίπαλος Impossible Foods, με έδρα την Καλιφόρνια, ο κατασκευαστής του φυτικού Impossible Whopper της Burger King, φέρεται να βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με κινεζικές εταιρείες καθώς φαίνεται να μπαίνει επίσης στην αγορά.

Και άλλες τοπικές εταιρείες βλέπουν επίσης τη μεγάλη κινεζική αγορά. Η startup τεχνητού κρέατος Starfield, η οποία παρέχει εναλλακτικά προϊόντα κρέατος σε εμπόρους στην Κίνα, όπως η αλυσίδα πίτσας Papa John’s και η μάρκα τσαγιού Nayuki, έλαβε δεκάδες εκατομμύρια γιουάν σε ένα γύρο χρηματοδότησης τον Μάρτιο.

Ο πρώτος επενδυτής της Beyond Meat, η New Crop Capital και ο επενδυτικός της συνεργάτης στην Κίνα, Dao Foods International, συμμετείχαν σε αυτόν τον γύρο, μαζί με την Joy Capital και την Matrix Partners China.

Η παγκόσμια εναλλακτική αγορά κρέατος προβλέπεται να φτάσει σε αξία 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, περίπου το 10% της παγκόσμιας αγοράς κρέατος 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπεται την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Barclay.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.