Η Urban tech είναι μια βιομηχανία 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αλλάζει την ζωή μας

Μετά το COVID-19, η ψηφιακή τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό των πόλεων που ευδοκιμούν – και αυτών που αποτυγχάνουν.

Η κρίση COVID-19 ανέτρεψε την αστική ζωή όπως τη γνωρίζουμε. Οι πόλεις βρίσκονται σε lockdown και οι κάποτε πολυσύχναστοι δρόμοι του Παρισιού, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, της Ρώμης και πολλοί ακόμη, πλέον μένουν  σχεδόν άδειοι.

Η τεχνολογία ήταν κρίσιμη για τον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις και η κοινωνία αντιμετώπισαν την κρίση.

Οι διαδικτυακές εταιρείες ήταν απαραίτητες για την παράδοση τροφίμων και προμηθειών στους κατοίκους, ενώ τα delivery των εστιατορίων βοήθησαν να διατηρηθούν τα εστιατόρια ανοιχτά και να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια του lockdown. 

Το Urban informatics βοήθησε στον εντοπισμό του ιού και στον εντοπισμό των σημείων μόλυνσης. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, καθώς οι πόλεις θα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, θα χρειαστεί ψηφιακή τεχνολογία για καλύτερη δοκιμή και εντοπισμό του ιού, καθώς και για έτοιμες αστικές υποδομές, όπως αεροδρόμια, δημόσια μέσα μεταφοράς, κτίρια γραφείων και επιχειρήσεις, για να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια.

Πολλές από αυτές τις νέες τεχνολογίες αποτελούν μέρος ενός νέου τομέα υψηλής τεχνολογίας της «αστικής τεχνολογίας».

Το Urban tech είναι μια σειρά τεχνολογιών που εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό σε πόλεις και αστικές περιοχές όπως η διαδικτυακή παράδοση, η έξυπνη τεχνολογία της πόλης, η αστική πληροφορική, οι υπηρεσίες κοινής χρήσης με ποδήλατο και σκούτερ, συνεργασία, διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης, τεχνολογία ακινήτων και ακόμη περισσότερα. 

Η αστική τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι παγκόσμιες επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων στην αστική τεχνολογία αυξήθηκαν από σχεδόν τίποτα το 2010 σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 και 70 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Οι επενδύσεις σημείωσαν ελαφρά πτώση το 2019, καθώς ορισμένες γνωστές εταιρείες αστικής τεχνολογίας όπως η WeWork και η Uber αγωνίστηκαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες επενδύσεις στην αστική τεχνολογία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2018 και το 2019, αποτελώντας πάνω από το ένα πέμπτο (21,4%) όλων αυτών των επενδύσεων.

Ορισμένες βιομηχανίες αστικής τεχνολογίας, όπως η συνεργασία και η διαδικτυακή ενοικίαση, θα πληγούν σοβαρά από την κρίση COVID-19.

Άλλοι, όπως η αστική παράδοση και η αστική πληροφορική είναι πιθανό να γίνουν πιο σημαντικοί καθώς ανακάμπτουμε. Το μεγαλύτερο συμπέρασμα είναι ότι η αστική τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό ποιες πόλεις ευδοκιμούν και ποιες αποτυγχάνουν, μετά το COVID-19.

Το lockdown ήταν μια τεράστια ευκαιρία για τις αστικές εταιρείες παράδοσης που παρέχουν είδη τροφίμων στους ανθρώπους που χρειάζονται προμήθειες καθώς είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η Instacart ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου και προσλαμβάνει 300.000 περισσότερους υπαλλήλους, ενώ το Amazon προσέλαβε άλλους 100.000 υπαλλήλους στις αποθήκες και στις παραδόσεις του για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Το διαφημιστικό σύνθημα του DoorDash, “Never Leave Home Again”, έχει αποκτήσει νέο νόημα σε μια εποχή κοινωνικής απόστασης.

Όταν η Γουχάν ήταν πλήρως αποκλεισμένη, οι οδηγοί παράδοσης κινούνταν στους δρόμους, παρέχοντας στους κατοίκους φαγητό και στα νοσοκομεία ιατρικές προμήθειες.

Η JD Logistics, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυμεταφορών της Κίνας, προσέλαβε 20.000 εργαζόμενους για να βοηθήσει με τις παραδόσεις.

Ο γίγαντας παράδοσης τροφίμων Ele.me οργάνωσε περισσότερα από 100 εστιατόρια για την προετοιμασία φαγητού στο ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής.


Στην Ιταλία, όπου οι διαδικτυακές αγορές αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% των συνολικών λιανικών πωλήσεων, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour ανέφερε δέκα φορές αύξηση των παραγγελιών κατά τη διάρκεια του lockdown μέσω της συνεργασίας της με την logistics Glovo.

Οι Γάλλοι πελάτες αγόραζαν φαγητό μέσω της Ollca, η οποία παραδίδει αγαθά από την τοπική online αγορά και συγκεκριμένα απο boulangerie, κρεοπωλείο ή ψαράδικο.

Η ζήτηση για παράδοση είναι πιθανό να συνεχιστεί ακόμη και όταν αρθούν τα lockdown, ειδικά εάν οι άνθρωποι παραμένουν φοβισμένοι να έρθουν σε επαφή με τον ιό και οι γραμμές εξακολουθούν να είναι μεγαλύτερες στα καταστήματα καθώς συνεχίζεται η κοινωνική απόσταση.

Ένας άλλος μεγάλος νικητής είναι η αστική πληροφορική. Η τεχνολογία υπήρξε, και θα συνεχίσει να είναι, κλειδί για την παρακολούθηση hot spots και την παρακολούθηση ατόμων με τον ιό.

Οι μετρήσεις θερμοκρασίας από τα ψηφιακά θερμόμετρα της Kinsa χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό hot spots στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα κινητά τηλέφωνα στη Νότια Κορέα δονούνται με ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης κάθε φορά που ανακαλύπτονται νέες περιπτώσεις.

Οι εφαρμογές smartphone παρέχουν λεπτομερή χρονοδιαγράμματα για τα ταξίδια και τις κινήσεις των μολυσμένων ατόμων.

Η εφαρμογή TraceTogether της Σιγκαπούρης χρησιμοποιεί σήματα Bluetooth μεταξύ τηλεφώνων για να μετρήσει την απόσταση μεταξύ των χρηστών και τη διάρκεια των συναντήσεων.

Το VigilantGantry, μια τεχνολογία διαλογής θερμοκρασίας που βασίζεται σε τεχνολογία AI, ενσωματώνει την παρακολούθηση ασθενειών σε συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Τον Απρίλιο, η Apple και η Google ανακοίνωσαν μια συνεργασία για να επιτρέψουν στα τηλέφωνα iPhone και Android να ειδοποιήσουν άτομα που ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με το COVID-19. 


Καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά, τα αεροδρόμια, τα συνεδριακά κέντρα, οι χώροι, τα κτίρια γραφείων και τα σχολεία πιθανότατα θα εξοπλιστούν με έλεγχο υγείας και θερμοκρασίας.

Οι επιχειρήσεις κινητικότητας, όπως οι Lyft, Uber και Lime, μπορεί επίσης να είναι μια θετική έκπληξη. Πριν από την κρίση, αποτελούσαν τον μεγαλύτερο ενιαίο τομέα για επενδύσεις σε αστικές τεχνολογίες.

Βραχυπρόθεσμα, οι υπηρεσίες μετακίνησης έχουν υποφέρει, καθώς λίγοι άνθρωποι ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ωστόσο, καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου, αλλά οι άνθρωποι παραμένουν φοβισμένοι με τα λεωφορεία, τα τρένα και άλλες μορφές δημόσιας συγκοινωνίας, η ζήτηση για ατομικής μετακίνησης υπηρεσίες θα αυξηθεί, πιθανώς μαζί με τη ζήτηση για σκούτερ και ποδήλατα.

Η πανδημία έχει πλήξει σκληρά εταιρείες, όπως η WeWork, οι οποίες αγωνίζονταν ήδη πριν από την κρίση. Μια έρευνα για περισσότερους από 14.000 χώρους συνεργασίας σε 172 χώρες το Μάρτιο διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) σημείωσαν σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που εργάζονται από τους χώρους τους.

Ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι ότι οι πελάτες ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ. Στις αρχές Απριλίου, η Softbank τερμάτισε τη συμφωνία της για την αγορά μετοχικού κεφαλαίου αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία, επικαλούμενη τη διακυβέρνηση της εταιρείας, όχι την πτώση από την κρίση COVID-19, ως αιτία.

Αλλά είναι λογικό ότι οι συνεργαζόμενοι χώροι δεν θα αντέξουν την καταιγίδα. Πριν από την πανδημία, ένα εργασιακό περιβάλλον από νέους και διαφορετικούς ανθρώπους φαινόταν ενεργητικό και συναρπαστικό. Αυτό δεν θα συμβαίνει στο μέλλον, όταν ο φόβος της έκθεσης σε ιούς θα είναι στο μυαλό όλων. 

Οι βραχυπρόθεσμες εταιρείες ενοικίασης είδαν τις κρατήσεις να εξαφανίζονται καθώς τα ταξίδια ήταν περιορισμένα και οι πόλεις μπήκαν σε καραντίνα.

Σε πολλές πόλεις, οι οικοδεσπότες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μετατρέψουν τα κτίρια και τα διαμερίσματα τους σε μακροχρόνιες ενοικιάσεις.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα αργήσει να ανακάμψει με δωμάτια με μεγάλη έκπτωση, ασκώντας επιπλέον πίεση στον βραχυπρόθεσμο τομέα ενοικίασης.

Σε όλους αυτούς τους τομείς της αστικής τεχνολογίας, οι πραγματικοί ήρωες της κρίσης ήταν οι εργαζόμενοι που έχουν κάνει τόσα πολλά για να διατηρήσουν τις πόλεις μας σε λειτουργία.

Αυτοί οι εργαζόμενοι οργανώνονται για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς ή το λεγόμενο αμοιβή κινδύνου και καλύτερο προστατευτικό εξοπλισμό από εταιρείες αστικής τεχνολογίας όπως η Instacart, διαδικτυακοί λιανοπωλητές όπως το Amazon και αλυσίδες παντοπωλείων.

Η κρίση ρίχνει φως στις δοκιμαστικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της αστικής τεχνολογίας και είναι πιθανό να ωθήσει ένα συνεχές κίνημα για τη βελτίωση τόσο των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας τους.

Η αστική τεχνολογία θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο στη μετασκευή πόλεων. Οι προηγούμενες πανδημίες διαμόρφωσαν την υιοθέτηση και την προσαρμογή των αστικών υποδομών.

Η πανδημία γρίπης της Ισπανίας το 1918 οδήγησε σε αναβαθμίσεις στα αστικά συστήματα αποχέτευσης και σε νέους οικοδομικούς κώδικες που απαιτούσαν βελτιωμένο φωτισμό και αερισμό. Θα δούμε παρόμοιους μετασχηματισμούς ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι θα φοβούνται τα γεμάτα τρένα, λεωφορεία και μετρό καθώς η οικονομία θα αρχίσει να ξανανοίγει.

Καθώς επιστρέφουν στα αυτοκίνητά τους, η πλημμύρα της κυκλοφορίας απειλεί να επιδεινώσει σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλες πόλεις και σε περιοχές με  μετρό.

Οι αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και για τον μετριασμό της.

Οι δρόμοι θα πρέπει επίσης να σχεδιαστούν εκ νέου για να υποστηρίξουν την αυξημένη ζήτηση για περπάτημα και ποδηλασία. Πόλεις όπως το Όκλαντ της Καλιφόρνια, είναι ήδη πεζόδρομοι για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης.

Καθώς οι πόλεις ανοίγουν οι δρόμοι μπορούν να επανασχεδιαστούν και να υποστηριχθούν από την τεχνολογία για να ενθαρρύνουν καλύτερα τα διάφορα είδη κινητικότητας, όπως περπάτημα, ποδηλασία, οχήματα παράδοσης και οχήματα με μοτοσυκλέτα.

Οι πόλεις και τα έθνη που φιλοξενούν κορυφαίες ομάδες αστικών τεχνολογιών θα μπορούν να ανοίξουν και να ανακάμψουν πιο γρήγορα, παρέχοντας οικονομικό πλεονέκτημα.

Μέχρι πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης, αποτελώντας πάνω από το 95% όλων των παγκόσμιων επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων μέχρι περίπου το 2000.

Μέχρι το 2017, το μερίδιο αυτό είχε μειωθεί στο μόλις 50%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν τη δεύτερη θέση πίσω από την Κίνα στην αστική τεχνολογία, ελέγχοντας μόλις το 35% των παγκόσμιων επενδύσεων σε σύγκριση με το 40% της Κίνας.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην κορυφή με περίπου τρεις φορές τον αριθμό των αστικών τεχνολογικών συμφωνιών από την Κίνα. Τα συνολικά επενδυτικά στοιχεία της Κίνας αντικατοπτρίζουν έναν μικρό αριθμό μεγαλο συμφωνιών. Η Ευρώπη υστερεί με λιγότερο από το 5% των παγκόσμιων επενδύσεων.

Αλλά είναι οι πόλεις, όχι τα έθνη, που είναι οι βασικές οργανωτικές μονάδες και οι πλατφόρμες όπου σχηματίζονται αστικές τεχνολογικές ομάδες και οικοσυστήματα.

Το Πεκίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση με περίπου 54 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου συνόλου. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων περισσότερο από το Σαν Φρανσίσκο Bay Area στην δευτερη θέση με 34 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το 16% του παγκόσμιου συνόλου.

Η Σαγκάη και η Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια η Σιγκαπούρη, η Μπανγκαλόρ, το Δελχί και το Λος Άντζελες αποτελούν μια δεύτερη βαθμίδα, ενώ αναφορές όπως η Τζακάρτα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Τελ Αβίβ και το Μαϊάμι αποτελούν μια τρίτη βαθμίδα.

Ο ρόλος των αστικών τεχνολογικών εταιρειών στον περιορισμό της κρίσης COVID-19 μπορεί να μετριάσει και τις φωνές για το λεγόμενο «techlash», δηλαδή τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις πολιτικές καταχρήσεις των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι χώροι που αναπτύσσουν αυτές τις αστικές τεχνολογίες αποτελεσματικά θα έχουν το προβάδισμα στη δημόσια υγεία, έως ότου ο ιός ελεγχθεί ή εξαφανιστεί.

Χωρίς αμφιβολία, οι οικονομίες τους θα ανακάμψουν επίσης πιο γρήγορα. Οι πόλεις δεν μπορούν ποτέ να επιστρέψουν στο πως ήταν πριν από τον κοροναϊό. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι τόσο κακό.