Το NBA συνεργάζεται με τη Microsoft για μια νέα εμπειρία μετάδοσης των παιχνιδιών

Το NBA φαίνεται να χρησιμοποιεί τον χρόνο διακοπής του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να εμπλουτίσει την εμπειρία μετάδοσης ενός παιχνιδιού μπάσκετ.

Μέσω της σύμπραξης με τη Microsoft, η νέα υπηρεσία μετάδοσης του πρωταθλήματος στοχεύει να μεταμορφώσει την εμπειρία των φιλάθλων στο σπίτι μέσω δεδομένων, AI και μηχανικής μάθησης, ώστε να προσφέρει πιο εξατομικευμένες εμπειρίες και περιεχόμενο στους λάτρεις των σπορ.

Η πλατφόρμα δανείζεται ορισμένες έννοιες από βιντεοπαιχνίδια όπως η προβολή στατιστικών σε πραγματικό χρόνο και επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν εναλλακτικές ροές ήχου.

Θα ενσωματώσει επίσης δυνατότητα για αγορά εισιτηρίων και προϊόντων των ομάδων αλλά και σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο το πρωτάθλημα να συνδέεται πιο βαθιά με το υπάρχον κοινό του που αποτελείται από 1,8 δισεκατομμύρια οπαδούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα ροής θα περιλαμβάνει μια λειτουργία αφοσίωσης στην οποία οι θαυμαστές μπορούν να κερδίσουν πόντους για να παρακολουθούν παιχνίδια, να μοιράζονται περιεχόμενο και να πραγματοποιούν αγορές.

Αυτοί οι πόντοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξαργυρωθούν για εμπορεύματα, εισιτήρια και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Η δημιουργία μιας υπηρεσίας ροής που επιβραβεύει την προβολή και την ενεργή συμμετοχή μπορεί να βοηθήσει το NBA να αυξήσει τη δέσμευσή του με τους οπαδούς στο σπίτι, ειδικά καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι λόγω της κοινωνικής απόστασης που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Το NBA έχει προηγουμένως χρησιμοποιήσει προσεγγίσεις gamified σε ζωντανές μεταδόσεις, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των νεότερων θεατών.

Το ESPN δοκίμασε μια εναλλακτική τηλεοπτική εκπομπή τύπου Twitch σε κινητά για τους περσινούς NBA Finals.

Μόλις η πανδημία υποχωρήσει, τα αθλήματα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν, με κανένα ζωντανό κοινό ή κοινωνικά απομακρυσμένη προβολή για κάποια παιχνίδια τις πρώτες μέρες.

Οι πλατφόρμες και οι μάρκες εξερευνούν επί του παρόντος νέους τρόπους σύνδεσης με τους λάτρεις των σπορ στο σπίτι, όπως ψυχαγωγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κληρώσεις και esports.

Τώρα, η Microsoft έχει την ευκαιρία να δείξει πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτός ο κόσμος των σπορ και ενδεχομένως να μεταφέρει το νέο μοντέλο ροής σε άλλα πρωταθλήματα.