19 Απρ 2024
READING

Το BOPIS-Buy Online Pickup In Store- θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα super market

3 MIN READ

Το BOPIS-Buy Online Pickup In Store- θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα super market

Το BOPIS-Buy Online Pickup In Store- θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα super market

Για όσους πίστευαν ότι οι αγορές τροφίμων στο διαδίκτυο φαινόταν σαν μυθιστόρημα πριν από λίγους μήνες, τώρα είναι μία από τις πρώτες επιλογές τους.

Το ποσοστό διείσδυσης των νοικοκυριών στις υπηρεσίες παράδοσης ειδών τροφίμων και στις υπηρεσίες παραλαβής BOPIS στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 41% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 13% μόλις έξι μήνες νωρίτερα.

Υπήρξαν επίσης πολλοί νέοι χρήστες. Περισσότερο από το 50% των Αμερικανών που αγόρασαν τρόφιμα στο διαδίκτυο την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου το δοκίμασαν για πρώτη φορά.

Η online αγορά τροφίμων θα είναι ο μεγαλύτερος μακροπρόθεσμος στόχος για τις εταιρείες, καθώς αναμενόταν να αυξηθεί πριν από τον COVID-19, αλλά αυτός επιταχύνει το ρυθμό αλλαγής και η καμπύλη υιοθέτησης συμβαίνει γρηγορότερα από ό, τι θα μπορούσε να έχει οργανικά.

Ωστόσο, η πανδημία υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για μετατροπές μεγάλης διάρκειας στην αγορά τροφίμων.

Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι η ανάπτυξη του BOPIS-Buy Online Pickup In Store- καθώς εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών.

Η πρακτική της προσφοράς του BOPIS θα αυξηθεί καθώς οι αγοραστές θα είναι πιο διστακτικοί να αναζητήσουν προιόντα στο κατάστημα και είναι πιο άνετοι πλέον να αγοράζουν στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες θα παραγγέλνουν διαδικτυακά , θα χρησιμοποιούν click & collect και θα επισκέπτονται τα φυσικά καταστήματα αλλά για να παραλάβουν.

Τα καταστήματα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν επίσης φυσικές αλλαγές στις διατάξεις τους για να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες και περισσότεροι χώροι παράδοσης τροφίμων θα είναι αναγκαίοι.

Οι πελάτες θα μπορούν να πάνε μέσα στο κατάστημα σε μια καθορισμένη περιοχή παραλαβής όπου ένας συνεργάτης καταστήματος θα παραδίδει την παραγγελία.

Ορισμένα καταστήματα μπορούν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα διευκολύνοντας την παραλαβή – όπου ένας πελάτης μπορεί να οδηγήσει μέχρι την τοποθεσία του καταστήματος και να λάβει την παραγγελία του χωρίς να φύγει ποτέ από το αυτοκίνητο.

Οι λιανοπωλητές θα υιοθετήσουν περισσότερο το μοντέλο BOPIS για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών. Μιλάμε για αγορά στο διαδίκτυο, παραλαβή στο κατάστημα – ο τέλειος τρόπος για τους λιανοπωλητές να αυξήσουν την κίνηση στο κατάστημα και να συνδέσουν την εμπειρία στο διαδίκτυο.

Σε μια πρόσφατη μελέτη πριν την πανδημία το 90% των αγοραστών στο διαδίκτυο που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα υψηλά έξοδα αποστολής και η παράδοση στο σπίτι που διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες πιθανότατα θα τους εμποδίσουν να ολοκληρώσουν μια αγορά στο διαδίκτυο.

Χάρη στους χρήστες του Amazon, οι σημερινοί καταναλωτές είναι συνηθισμένοι να λαμβάνουν τα προϊόντα τους με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απαιτώντας περισσότερες επιλογές.

Τώρα όμως οι retailers κατανοούν τη σημασία της δυνατότητας του BOPIS που θα εξαλείψει και τα κόστη αποστολής παρέχοντας παράλληλα μια βολική εμπειρία αγορών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.