19 Απρ 2024
READING

Η Nike στην κορυφαία θέση ως η πιο πολύτιμη μάρκα ενδυμάτων στον κόσμο

2 MIN READ

Η Nike στην κορυφαία θέση ως η πιο πολύτιμη μάρκα ενδυμάτων στον κόσμο

Η Nike στην κορυφαία θέση ως η πιο πολύτιμη μάρκα ενδυμάτων στον κόσμο

Η έρευνα Brand Finance Global 500 για το 2020 μέτρησε ότι οι retailers αναμένεται να χάσουν έως και το 20% της αξίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η έκθεση Global Finance 2020 της Brand Finance αποκάλυψε ότι οι 500 μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο θα μπορούσαν να χάσουν περίπου 1 τρις. δολάρια ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Η ζημία εκτιμήθηκε με βάση τη σοβαρότητα της ζημιάς μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 18 Μαρτίου.

Σημειώνει επίσης ότι, όπως και στους περισσότερους τομείς, η ζημιά που θα προκληθεί στις μάρκες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καιρό αυτή η πανδημία θα κρατήσει.

Αποκαλύπτει επίσης ότι αναμένει νέες συνήθειες συμπεριφοράς των καταναλωτών να προκύψουν από την πανδημία, και οι μάρκες που θα επενδύσουν σε μεγαλύτερη καινοτομία και στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχουν επιτυχημένη πορεία.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης τις 10 πιο πολύτιμες μάρκες ενδυμάτων στον κόσμο. Η Nike ήταν στην κορυφή της λίστας για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πλήρες top 10 είναι:

  1. Nike
  2. Gucci
  3. Adidas
  4. Louis Vuitton
  5. Cartier
  6. Zara
  7. Η&Μ
  8. Chanel
  9. Uniqlo
  10. Hermes

Η Nike κέρδισε για άλλη μια φορά την κορυφαία θέση ως την πιο πολύτιμη μάρκα ενδυμάτων στον κόσμο, αφού κατέγραψε αύξηση 7% στην αξία της μάρκας στα 34,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Στη δεύτερη, τέταρτη και πέμπτη θέση στην κατάταξη ήταν αντίστοιχα οι μάρκες πολυτελείας Gucci, Louis Vuitton και Cartier, όλες αυξάνοντας τις θέσεις τους από πέρυσι, με την Chanel να κατατάσσεται στην 8η θέση, ενώ η Hermes να βρίσκεται στην 10η θέση.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης μια συνολική μείωση της αξίας των επωνυμιών high street, με τη Zara να πέφτει δύο θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι στο νούμερο έξι, μετά από πτώση της αξίας της μάρκας κατά 21%, η H&M έπεσε τέσσερις θέσεις στο νούμερο επτά και η Uniqlo κάτω μία θέση στον αριθμό εννέα.

Η Levi’s ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος retailer στον κλάδο, με την αξία της να αυξάνεται 38% σε ετήσια βάση. Οι Valentino και ο Gap ήταν οι πιο πτωτικοί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.