19 Απρ 2024
READING

Η Κίνα σκέφτεται να υιοθετήσει Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών για να αναζωογονήσει τον τομέα λιανικής

2 MIN READ

Η Κίνα σκέφτεται να υιοθετήσει Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών για να αναζωογονήσει τον τομέα λιανικής

Η Κίνα σκέφτεται να υιοθετήσει Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών για να αναζωογονήσει τον τομέα λιανικής

Η Κίνα σκέφτεται να υιοθετήσει η να επιβάλει Σαββατοκύριακο 2,5 ημερών με στόχο να τονώσει την αγορά λιανικής μετά το κλείσιμο των καταστημάτων για πολύ καιρό λόγω της πανδημίας.

Πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζόμενους μια επιπλέον μισή ημέρα, ώστε να μπορούν να περάσουν το χρόνο τους για ψώνια και να ενισχύσουν την οικονομία της Κίνας.

Τον προηγούμενο μήνα, η ανατολική περιφέρεια της Κίνας Jiangxi έγινε η πρώτη που πρότεινε τα μέτρα για την προώθηση περισσότερου χρόνου αγορών και οι Hebei, Gansu και Zhejiang ακολούθησαν αμέσως μετά.

Το Σάββατο, το Nanjiang έγινε η τελευταία πόλη που ανακοίνωσε σχέδια για την ενθάρρυνση της παρατεταμένης περιόδου του Σαββατοκύριακου για «ενθάρρυνση του ενθουσιασμού για αγορές» στον τομέα της λιανικής.

Πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο μελετούν την Κίνα , η οποία ενδεχομένως αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική ύφεση εδώ και 60 χρόνια, για πρακτικές και ιδέες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Το λιανικό εμπόριο θα είναι όλο και πιο σημαντικό για την ενίσχυση της οικονομίας της Κίνας, καθώς ο τουρισμός και η βιομηχανία διασκέδασης-αναψυχής έχουν επηρεαστεί σοβαρά και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Μελετάται η προσέγγιση μιας πιο καταναλωτικής κοινωνίας ώστε να “τρέξει” πιο γρήγορα η αγορά και η οικονομία.

Διάφορες μελέτες έχουν προβλέψει ότι παρόλο που οι καταναλωτές επιστρέφουν σταδιακά στα καταστήματα λιανικής και στα εμπορικά κέντρα στις πληγείσες περιοχές της χώρας, η πλήρης ανάκαμψη απέχει ακόμη μήνες.

Τα εμπορικά κέντρα στη Σαγκάη έχουν πτώση στην επισκεψιμότητα 30% σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση, και τα περισσότερα από αυτά επέστρεψαν στις κανονικές ώρες λειτουργίας.

Η οικονομία της Κίνας βασίζεται στην βιομηχανική παραγωγή αλλά και στην κατανάλωση καθώς έχει μια πολύ ισχυρή και μεγάλη σε πληθυσμό μεσαία τάξη με 250 εκατομμύρια πολίτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.