27 Απρ 2024
READING

Ξεκίνησαν ξανά τα 10 κέντρα logistics των Zara στην Ισπανία

2 MIN READ

Ξεκίνησαν ξανά τα 10 κέντρα logistics των Zara στην Ισπανία

Ξεκίνησαν ξανά τα 10 κέντρα  logistics των Zara στην Ισπανία

Στην Ισπανία ξεκίνησαν ξανά την λειτουργία τους τα κέντρα αποθήκευσης και διακίνησης των Zara.

Δεν εργάζονται με πλήρες ωράριο αλλά στην μισή βάρδια με μειωμένο προσωπικό και πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Ο όμιλος έχει 13 εργοστάσια στην Ισπανία αλλά μόνο τα τρία βρίσκονται σε λειτουργία κι αυτά εργάζονται για την κατασκευή προστατευτικών ειδών για το υγειονομικό προσωπικό των ισπανικών νοσοκομείων κι όχι την παραγωγή ρούχων.

Η Inditex συνεχίζει να πληρώνει πλήρεις μισθούς τον Απρίλιο. Η ισπανική εταιρεία, ιδιοκτήτης της Zara, εξήγησε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να πληρώνει υπαλλήλους χωρίς κρατική βοήθεια τουλάχιστον για όλο τον Απρίλιο.

Όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στην Ισπανία από τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα από τις 14 Μαρτίου.

Η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη αγορά του ομίλου, με 1.580 καταστήματα που απασχολούν 25.000 άτομα. Περίπου το 16% των εσόδων του ομίλου προέρχεται από την τοπική του αγορά.

Σε επίπεδο ομίλου από τα μέσα Μαρτίου παραμένουν κλειστά συνολικά 3.785 καταστήματα των 9 αλυσίδων που η Inditex διατηρεί, σε σύνολο 7.469 σημείων παγκοσμίως, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις υπολογίζεται ότι συνεισφέρουν περί το 15% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις πωλήσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλά αποθέματα που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρείες μόδας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Inditex, οι συνολικές πωλήσεις παρουσίασαν μείωση 24% στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, στον απόηχο της εξάπλωσης της πανδημίας στις χώρες της Ευρώπης, από όπου προέρχεται το 62% του κύκλου εργασιών του ομίλου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.