25 Απρ 2024
READING

Η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας TikTok φτάνει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο

3 MIN READ

Η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας TikTok φτάνει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο

Η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας TikTok φτάνει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο

Η εφαρμογή δημιουργίας βίντεο μικρής διάρκειας TikTok έχει φτάσει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο. Η εφαρμογή έχει πλέον εγκατασταθεί σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές Android.

Εμφανίστηκε σε γραφήματα με τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές τόσο για το App Store όσο και για το Google Play Store.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το TikTok ήταν η τρίτη πιο εγκατεστημένη δωρεάν εφαρμογή στο Google Play Store, η οποία ανέβηκε στη δεύτερη τον περασμένο μήνα.

Το TikTok επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο από 3 έως 15 δευτερόλεπτα και βίντεο μικρού κύκλου με διάρκεια από 3 δευτερόλεπτα έως και 60 δευτερόλεπτα.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, υπήρχε η συζήτηση ότι το TikTok ήταν πρόβλημα “μεγέθους Huawei”. Όπως και ο κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεφώνων και δικτύων, υπάρχει ανησυχία εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι το TikTok συλλέγει δεδομένα-τοποθεσία και βιομετρικά δεδομένα σε αυτήν την περίπτωση- και στέλνει αυτές τις πληροφορίες στο Πεκίνο.

Επειδή η εφαρμογή είναι δημοφιλής στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, οι αμερικανοί νομοθέτες ανησυχούν. Η ByteDance, η κινεζική εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή, αναγκάζεται να μοιραστεί δεδομένα με την κινεζική κυβέρνηση βάσει του νόμου περί ασφάλειας στο Διαδίκτυο της Κίνας.

Και αν αυτό δεν αρκεί για να τραβήξει την προσοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ByteDance Zhang Yiming έγραψε μια επιστολή το 2018 στην οποία υποσχέθηκε να «εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία» με την κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση και να την προωθήσει.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ByteDance ερευνήθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS) σχετικά με την αγορά του Musical.ly.

Το τελευταίο ήταν μια παρόμοια εφαρμογή με την TikTok και συγχωνεύτηκε σε αυτήν μόλις η συμφωνία έκλεισε το 2017.

Αλλά η ByteDance δεν έλαβε ποτέ άδεια από την CFIUS για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Ως αποτέλεσμα, γερουσιαστές στηνΑμερική έστειλαν επιστολή ζητώντας το TikTok να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας εθνικής ασφάλειας.

Οι γερουσιαστές δήλωσαν ότι η Κίνα μπορεί να λογοκρίνει εικόνες στο TikTok που προορίζονται για τους θεατές των ΗΠΑ και αμφότεροι ανησυχούσαν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ξένες κυβερνήσεις που θέλουν να επηρεάσουν τους Αμερικανούς.

Παρ ‘όλα αυτά, το TikTok συνεχίζει να βρίσκει νέους χρήστες, πολλοί από τους οποίους ψάχνουν από κάτι για να τους βοηθήσουν να περάσουν το χρόνο ενώ βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι χρήστες του TikTok στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να δουν περιεχόμενο σε HD για 30 ημέρες. Ωστόσο, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ανεβάζουν τις δημιουργίες τους στο TikTok σε πλήρη ποιότητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.