28 Απρ 2024
READING

Η Disney+ ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές στους πρώτους πέντε μήνες της

2 MIN READ

Η Disney+ ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές στους πρώτους πέντε μήνες της

Η Disney+ ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές στους πρώτους πέντε μήνες της

Η Disney + ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε περισσότερους από 50 εκατομμύρια συνδρομητές τους πρώτους πέντε μήνες της, ξεπερνώντας το Netflix που κατείχε αυτό το ρεκόρ εδώ και μια δεκαετία.

Η υπηρεσία ξεκίνησε στις ΗΠΑ το Νοέμβριο και συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια συνδρομητές την πρώτη ημέρα.

Γονείς σε καραντίνα που ψάχνουν τρόπους να διασκεδάσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, εγγράφονται στη Disney +, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Disney έβαλε την υπηρεσία και σε χώρες που βρίσκονταν σε εθνικό lockdown όπως η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την περασμένη εβδομάδα έκανε το ντεμπούτο της και στην Ινδία η οποία είναι επίσης σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού και αντιπροσωπεύει 8 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο σχεδόν 7% μετά την ανακοίνωση για τον αριθμό των συνδρομητών.

Είναι μια μεγάλη νίκη για τη Disney σε μια εποχή που η εταιρεία την χρειαζόταν. Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας αναγκάστηκε να κλείσει τα θεματικά πάρκα, να σταματήσει την παραγωγή σε νέο περιεχόμενο και να καθυστερήσει τις κυκλοφορίες για τεράστιες επιτυχίες όπως το Mulan και το Black Widow.

Η Disney + μπορεί να γίνει ακόμη πιο σημαντική για την εταιρεία και ελκυστική για τους θεατές αν οι κινηματογραφικές αίθουσες παραμείνουν κλειστές μέσα στο καλοκαίρι – η Disney σχεδιάζει ήδη να κυκλοφορήσει την Artemis Fowl απευθείας στην υπηρεσία τον Μάιο.

Η Disney + είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία που βασίζεται σε συνδρομές στην αγορά. Το Netflix εξακολουθεί να είναι πρώτο, με 167 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, ενώ το Amazon βρίσκεται πίσω με 150 εκατομμύρια μέλη αν και συνδέεται με υπηρεσιες delivery παρά με βίντεο. Ωστόσο, το Netflix και η Amazon χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να φτάσουν τα 50 εκατομμύρια συνδρομητές για τις υπηρεσίες τους. 

Επιπλέον, η Disney ελέγχει το Hulu, το οποίο έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.