20 Απρ 2024
READING

Στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική

2 MIN READ

Στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική

Στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς  στη Χαλκιδική

Το εμβληματικό συγκρότημα θα περάσει στην ιδιοκτησία Σαββίδη έναντι τιμήματος 205 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα καταβληθεί για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ.

Από τα πρώτα του βήματα τη δεκαετία του ΄60, το Πόρτο Καρράς συνέδεσε το όνομά του με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της πολιτικής, της τέχνης, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής όπως ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ, ο Ανδράς Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Ζολώτας και ο Κανελλόπουλος αλλά και ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Μαργκότ Φοντέιν, η Τζόαν Μπαέζ, η Φιόνα Φον Τίσεν, οι Ροκφέλερ, ο Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι, έκαναν τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο και πήραν μέρος στα ονομαστά πάρτι του.

Στη μεγάλη σάλα του δόθηκαν πολλά και ξεχωριστά ρεσιτάλ από την Τζίνα Μπαχάουερ που ήταν κουμπάρα και φίλη του. Λένε ότι χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένας τοίχος για να περάσει το πιάνο της.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα που οραματίστηκε ο Γιάννης Καρράς το 1963 όταν με το σκάφος του έδεσε στον κόλπο που υπάρχει στην περιοχή για να προφυλαχθεί από τον καιρό, έγινε συνώνυμο της πρωτοπορίας χάρη στα σχέδια και στο μοναδικό ντιζάιν του αρχιτεκτόνων που ασχολήθηκαν με την κατασκευή του και άφησε τη σφραγίδα του σε όλες τις πλευρές της ζωής ακόμα και στην οινοποιία και στην γαστρονομία.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα άλλαξε τη φυσιογνωμία όλης της χερσονήσου της Σιθωνίας όπου υπήρχαν μόνο κάποια ψαροχώρια, το ρεύμα δεν έφτανε σε όλη την περιοχή και παντού κυριαρχούσαν έλη και τα κουνούπια.

Η περιοχή μεγάλωσε μαζί με τη φήμη του ξενοδοχείου και σύντομα στα σοκάκια του διπλανού χωριού, του Νέου Μάρμαρα, βρέθηκαν να βολτάρουν διασημότητες με πολλά απρόοπτα όπως ήταν φυσικό.

Το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή  αγορά

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.