19 Απρ 2024
READING

Η νέα εικόνα του Facebook μέσα στην κρίση με μια νέα διαφήμιση

3 MIN READ

Η νέα εικόνα του Facebook μέσα στην κρίση με μια νέα διαφήμιση

Η νέα εικόνα του Facebook μέσα στην κρίση με μια νέα διαφήμιση

Η συναισθηματική νέα διαφήμιση του κοινωνικού δικτύου δείχνει πώς βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο απομονωμένοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook παρουσίασε μια νέα διαφήμιση που αποσκοπεί στο να αντικατοπτρίζει και να εμπνέει την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, την αποφασιστικότητα – και απλώς μια λίγη εμπιστοσύνη στα εμπορικά σήματα – ανάμεσα σε όλους μας εν μέσω αυτής της κρίσης.

Η νέα διαφήμισή της ξεκινάει με μια συναισθηματική προσέγγιση με ένα πιάνο πάνω σε άδειους δρόμους, αίθουσες διδασκαλίας, άδεια λεωφορεία και άδεια ράφια καταστημάτων.

Υπάρχουν άνθρωποι σε μάσκες, άνθρωποι σε νοσοκομειακά κρεβάτια, άνθρωποι σε δάκρυα. Όλες οι εικόνες υποστηρίχθηκαν από την αφήγηση της ποιήτριας Kate Tempest που διαβάζει το όμορφο και αξιοσημείωτα προφητικό ποίημα “People’s Faces.”

Στη συνέχεια, οι ζοφερές εικόνες δίνουν τη θέση τους σε εκείνες των ανθρώπων που είναι online επαφή, οι άνθρωποι γελούν, χαμογελούν, μιλάνε, αναρτώντας τι κάνουν, πώς αισθάνονται – όλα στο Facebook.

“Δεν χάνουμε ποτέ αν μπορούμε να βρούμε ο ένας τον άλλον”, λέει η ετικέτα, στη συνέχεια μια σύνδεση με τη σελίδα υποστήριξης COVID-19 της εταιρείας για όσους χρειάζονται βοήθεια ή μπορούν να την προσφέρουν.

Δημιουργήθηκε από την διαφημιστική εταιρία Droga5, μαζί με την ομάδα marketing του Facebook, και είναι μια πολύ ωραία καμπάνια διαφήμισης.

Επίσης, δείχνει πώς αυτή η κρίση μπορεί να κάνει περισσότερα για να αποκαταστήσει την εικόνα του Facebook από ό, τι η εταιρεία κατάφερε να διαχειριστεί.

Εδώ έχουμε μια εταιρία που αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με τα δεδομένα και την ιδιωτική ζωή, την εξάπλωση και τη χειραγώγηση παραπληροφόρησης, τη μη προβολή πολιτικών διαφημίσεων.

Σε προηγούμενη καμπάνια μόλις πριν από μερικούς μήνες, το Facebook έσπευσε να στραφεί συνειδητά στο προσκήνιο δηλαδή στους χρήστες και όχι στην εταιρεία ή το προϊόν της.

Το βασικό μήνυμα ήταν ότι πρόκειται για εσάς, όχι για τον έλεγχό σας – και για το κέρδος μας – για την επικοινωνία και την πληροφόρηση περισσότερων από 2,7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό το νέο σημείο προτιμά επίσης να επικεντρωθεί στο πώς τα προϊόντα του Facebook, όπως το ομώνυμο κοινωνικό δίκτυο, το Instagram και το WhatsApp, είναι απλοί αγωγοί για να μας φέρνουν όλοι μαζί.

Σε καμία περίπτωση το μήνυμα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από ό, τι στη μέση της μαζικής κοινωνικής απομόνωσης.

Το Facebook υποστηρίζει επίσης τη συζήτηση ώστε να επιτρέπεται στους ανθρώπους να ζητούν και να προσφέρουν βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με το νέα του καμπάνια, το Facebook είναι ελκυστικό για τα συναισθήματά, ελπίζοντας να αναστρέψει την “τραυματισμένη” εικόνα του.

https://www.youtube.com/watch?v=nWwVFywBCeY
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.