18 Απρ 2024
READING

Το Amazon σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες στις ΗΠΑ εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης

3 MIN READ

Το Amazon σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες στις ΗΠΑ εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης

Το Amazon σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες στις ΗΠΑ εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης

Το Amazon άρχισε να βάζει τους νέους πελάτες για την προμήθεια τροφίμων σε μια λίστα αναμονής και θα περιορίσει τις ώρες των αγορών σε ορισμένα καταστήματα Whole Foods για να δώσει προτεραιότητα στις παραγγελίες από υπάρχοντες πελάτες που αγοράζουν τρόφιμα στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της επιδημίας κοροναϊού.

Πολλοί νέοι αγοραστές που επιδιώκουν να αγοράσουν τρόφιμα από την διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν παραγγελίες λόγω έλλειψης διαθέσιμων χρόνων παράδοσης.

Η Amazon δήλωσε ότι θα τοποθετήσει όλους τους νέους πελάτες σε μια λίστα αναμονής, ξεκινώντας τη Δευτέρα, ενώ εργάζεται για την προσθήκη χωρητικότητας κάθε εβδομάδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αύξησε τον αριθμό των καταστημάτων Whole Foods που προσέφεραν το pick-up σε περισσότερες από 150 καταστήματα, από 80 προηγουμένως.

Το Amazon σχεδιάζει επίσης να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων Whole Foods για το κοινό, ώστε οι υπάλληλοί του να μπορούν να εκπληρώσουν πιο γρήγορα τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τροφίμων.

Οι κινήσεις δείχνουν πώς ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο, ο οποίος έδειξε τη φιλοδοξία του να εισέλθει στην βιομηχανία τροφίμων αγοράζοντας το Whole Foods για 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2017, αξιοποιεί σήμερα την παρουσία του τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα για να χειρίζεται αυτή την απροσδόκητη υψηλή ζήτηση.

Το Amazon προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων στις πλατφόρμες Amazon Fresh και Amazon Prime Now από τις αποθήκες της και τα καταστήματα Whole Foods.

Κατά κανόνα, παρέχεται εξαιρετικά γρήγορη παράδοση εντός ωρών, με αγοραστές να επιλέγουν ένα χρόνο παράδοσης. Τον περασμένο μήνα, η Amazon ανέστειλε προσωρινά την υπηρεσία παράδοσης Prime Pantry, η οποία πωλεί μη αλλοιώσιμα είδη τροφίμων.

Η Amazon δήλωσε ότι ο όγκος των παραγγελιών στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 60% κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Κάποιοι νεότεροι σε ηλικία καταναλωτές που χρησιμοποίούσαν την Amazon Prime, υπηρεσία συνδρομής 119 δολαρίων , έχουν παραπονεθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσης σχετικά με την έλλειψη χρονοθυρίδων παράδοσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι προσλαμβάνει περισσότερους εργαζόμενους για να επεκτείνει τη χωρητικότητά της και ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τους πελάτες να εξασφαλίσουν μια θέση κατά προτεραιότητα σε μια “ψηφιακή ουρά”.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου αναμένει τώρα να δαπανήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως προκειμένου να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για μια αύξηση από τις προηγούμενες εκτιμήσεις των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επί του παρόντος, η Amazon τρέχει 487 καταστήματα Whole Foods στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτά τα καταστήματα έχουν περιορίσει τον αριθμό των πελατών που επιτρέπονται ταυτόχρονα και το Amazon έχει πει ότι διεξάγει καθημερινούς ελέγχους θερμοκρασίας των εργαζομένων και αποστέλλει μάσκες και γάντια για την προστασία των εργαζομένων.

Το πρώτο κατάστημα της πολυαναμενόμενης νέας αλυσίδας τροφίμων, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει φέτος στο Woodland Hills του Λος Άντζελες, έχει μετατραπεί προσωρινά σε αποθήκη για ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Ωστόσο, ορισμένοι υπάλληλοι στις αποθήκες Whole Foods και Amazon διαμαρτυρήθηκαν ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να τους προστατεύσει.

Το Amazon επίσης ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προσλάβει 75.000 νέους υπαλλήλους για να αναλάβουν θέσεις εργασίας που αφορούν μεταξύ άλλων προσωπικό αποθήκης ή οδηγούς διανομών, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού κρατά τους Αμερικανούς μέσα στα σπίτια τους και η ζήτηση για διαδικτυακές παραγγελίες καταγράφει αύξηση.

Οι νέες προσλήψεις είναι επιπρόσθετες των 100.000 υπαλλήλων σε αποθήκες και delivery, που προσέλαβε πρόσφατα για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.