21 Ιαν 2025
READING

Χωρίς internet στην πανδημία ο κόσμος θα ήταν αλλιώς

2 MIN READ

Χωρίς internet στην πανδημία ο κόσμος θα ήταν αλλιώς

Χωρίς internet στην πανδημία ο κόσμος θα ήταν αλλιώς

Πλήρως αναγκαίο και απαραίτητο για εργασία, επικοινωνία, ψυχαγωγία διδασκαλία, η σωματική άσκηση ,ενημέρωση, είναι το internet λόγω του περιορισμού στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου, η κίνηση στο internet αυξήθηκε κατά περίπου 30% σε πολλές μεγάλες πόλεις του πλανήτη, σύμφωνα με την Cloudflare, αμερικανική εταιρεία υποδομών στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% σε Λονδίνο και Παρίσι, κατά 31% στη Μελβούρνη και κατά 40% σε πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Επίσης, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η κίνηση ενισχύθηκε κατά 18% στο Τόκιο και στο Σιάτλ, κατά 11% στο Βερολίνο και κατά 10,5% στο Σίδνεϊ.

Σε χώρες όμως η Νότια Κορέα που η χρήση ήταν μεγάλη πάντα δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Αντίθετα, η χρήση εργαλείων και εφαρμογών για διαδικτυακή επικοινωνία τριπλασιάστηκε σε σχέση με την κανονική ροή στις πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Οι υπηρεσίες βίντεο συνεχούς ροής (streaming) σχεδόν διπλασιάστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον, οι πολίτες επισκέπτονται τις ιστοσελίδες ενημέρωσης 30% περισσότερο έναντι του συνηθισμένου, ενώ η ζήτηση για διαδικτυακά παιχνίδια αυξήθηκε κατά περίπου 20%.

Συνολικά, η ζήτηση για τις βιντεοκλήσεις παγκοσμίως είναι υψηλότατη, καθώς έχουν αντικαταστήσει τη διά ζώσης αλληλεπίδραση με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους.

Για παράδειγμα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom όπως και τις άλλες πλατφόρμες κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020 σε σύγκριση με ολόκληρο το 2019.

Η μετοχή του Zoom έχει εκτοξευτεί και έχει κάνει δισεκατομυριούχο τον δημιουργό του.

Διαφορές εντοπίζει η έρευνα της Cloudflare και στο πότε συνδέονται οι πολίτες στο Διαδίκτυο, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι πλέον ο παγκόσμιος ιστός χρησιμοποιείται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές σε σχέση με την προ του κορωνοϊού εποχή.

Ετσι, η χρήση του Διαδικτύου κορυφώνεται λίγο πριν από το μεσημεριανό φαγητό, ενώ προηγουμένως σημειωνόταν μετά τις 7.30 μ.μ.

Επίσης, διαφορές εντοπίζει η έρευνα και όσον αφορά τον τόπο σύνδεσης των πολιτών ανά τον κόσμο.

Τα αστικά κέντρα δείχνουν να αποφορτίζονται, ενώ η κίνηση μεταφέρεται εκτός των κέντρων των πόλεων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται πλέον στα σπίτια τους και δεν μεταβαίνουν στον τόπο εργασίας τους.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα συνέβαινε εάν οι άνθρωποι δεν είχαν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Σίγουρα θα ήταν ένας άλλος κόσμος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.