Η Gen Z, οι γυναίκες και η Louis Vuitton οδηγούν το StockX σε συναλλαγές αξίας 1 δις. δολαρίων

Το StockX το οποίο ξεκίνησε ως αγορά μεταπώλησης παπουτσιών και τώρα είναι από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες πώλησης sneakers έφτασε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2019.

Η πλατφόρμα μεταπώλησης με έδρα το Ντιτρόιτ δήλωσε ότι είχε χρήστες σε 197 διαφορετικές χώρες και περιοχές και ότι η ανάπτυξη τροφοδοτείται από διεθνείς αγορές, με την ευρωπαϊκή αγορά να αυξάνεται περισσότερο από 200%.

Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι ΗΠΑ, αλλά οι αγορές μας εκτός των ΗΠΑ αυξάνονται ταχύτερα και η ανάπτυξη βοήθησε το λανσάρισμα ιταλικών, γερμανικών και γαλλικών προσαρμογών της ιστοσελίδας και το άνοιγμα κέντρων επικύρωσης στην Ευρώπη.

Η Gen Z ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία του StockX: η εταιρεία λέει ότι το 60% των ανδρών Gen Z χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Τα προϊόντα που έχουν branding από stars, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012, ήταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων τμημάτων του StockX.

Οι νέοι έχουν επιδείξει προτίμηση στις ετικέτες με ισχυρότερη σύνδεση με τη μουσική και τη σημερινή pop κουλτούρα σε σχέση με τα παραδοσιακά σήματα streetwear όπως το Supreme.

Η μεταπώληση ενδυμάτων αυξήθηκε σταθερά το 2019. Σύμφωνα με την πλατφόρμα μεταπώλησης Thredup, η δευτερογενής αγορά αναμένεται να διπλασιαστεί σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ενώ οι εκθέσεις της Boston Consulting Group εκτιμούν ότι τα έσοδα από τη μεταπώληση προιόντων πολυτελείας θα αυξηθούν από 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια 2021.

Στο StockX, οι πολυτελείς και συλλεκτικές εκδόσεις προιόντων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 200% το 2019. Η Louis Vuitton, η Gucci και η Supreme , Louis Vuitton ήταν οι κυριότεροι παράγοντες ανάπτυξης της κατηγορίας.